Odp: Odp: Olej arachidowy

Jeszcze możesz na nim smażyć. Ma wysoki punkt dymienia. Dawno go nie wiedziałam u nas. A szkoda, bo właśnie na nim lubiłam smażyć.

Odp: Olej arachidowy

robaczek napisał(a): Do czego można wykorzystać olej arachidowy?

Możesz dodawać go do różnego rodzaju sosów i dresingów oraz do wypieków.

Odp: Placki ziemniaczane

robaczek napisał(a): Co może być powodem przyklejania się placków ziemniaczanych do patelni? Robiłam placki setki razy i wszystko było super, a ostatnio mi się przykleiły. Nie mogłam ich zdrapać z dna :/

Spróbuj dodać skrobi ziemniaczanej. Mi kiedyś się tak kleiły i babcia doradziła mi żeby dodać mąki ziemniaczanej i faktycznie to pomogło

Odp: Odp: Forma na muffinki

Kupiłam jej taką nieprzywierającą, a do tego różnokolorowe papilotki

Odp: Odp: Odp: Na jakie kulinarne blogi zaglądacie?

Ja zaglądam na blogi kulinarne, które znalazłam dzięki Gotujmy i wywiadom z blogerami Można na nich znaleźć wiele fajnych przepisów

Odp: Uszka

  • Forum: Uszka

biedroneczki napisał(a): Zostały mi uszka co mogę z nich wyczarować? Nie chcę ich mrozić, bo takie mrożone nam nie smakują. Będę wdzięczna za pomysły

A może jakaś zapiekanka?

Odp: Sałatka śledziowa

biedroneczki napisał(a): Jak długo może być w lodówce sałatka śledziowa? Zostało jej "trochę" i nie wiem jak długo może być przechowywana.

Dużo zależy od tego co jest w tej sałatce i kiedy ją robiłaś

Szampan na suficie

Jak długo będzie widoczna plama po szampanie na suficie? Mój ukochany tak wystrzelił szampana, że poleciał do sufitu. Chyba pół butelki na nim wylądowało, bo do kieliszków mało co trafiło

Odp: Panierka do mięs

biedroneczki napisał(a): Czego można użyć do panierowania mięsa nie licząc bułki tartej?

Możesz użyć np. płatków owsianych, płatków kukurydzianych, krakersów