Odp: Odp: Odp: Karmel z puszki
- Forum: Karmel z puszki
Ja gotuję karmel w garnku z grubym dnem. Lubię też go robić w garnku do gotowania mleka, bo się nie przypala
Staż w Gotujmy: 3444 dni
Miasto: -
Ja gotuję karmel w garnku z grubym dnem. Lubię też go robić w garnku do gotowania mleka, bo się nie przypala
U nas mrozik i śnieg. Na szczęście chodniki są "czyste" a i smogu nie ma
U nas zimowo. Spadł śnieg, jest mrozik Smog się przyplątał :/
biedroneczki napisał(a): Czy można zastąpić jajka w przepisach na ciasta?
Gdzieś czytałam, że jajka można zastąpić np. papką z banana lub puree z jabłek.
robaczek napisał(a): Jak robicie babkę majonezową to pieczecie ją z termoobiegiem czy góra dół?
Ja babkę majonezową piekę w piekarniku ustawionym na góra dół.
robaczek napisał(a): Robiłam w weekend ciastka a'la jeżyki. Na zdjęciu wyglądały genialnie. A moje podczas pieczenia rozpłynęły się i były płaskie jak naleśniki. Co zrobiłam źle?
Może jajka były zbyt duże?
biedroneczki napisał(a): Szukam fajnego przepisu na ciasteczka owsiane pełne pysznych dodatków. Najlepiej z rodzynkami, czekoladą, orzechami itp.
Jest ich tu całkiem sporo. Możesz zmieniać dodatki na takie jakie lubisz. Nie muszą być identyczne jak w przepisie
Moja siostra kupiła lukier w proszku z zamiarem dekorowania tortu z lukrem plastycznym. Robił ktoś taki lukier? Na co zwrócić uwagę przy jego robieniu? Macie jakieś doświadczenie z tego rodzaju lukrami?
misia5 napisał(a): robaczek napisał(a): Ma ktoś przepis na domowej roboty ciasto francuskie?
Tutaj masz przepis na takie właśnie ciasto https://gotujmy.pl/domowe-ciasto-francuskie,przepisy-wypieki-przepis,216671.html
Fajny przepis. Może uda mi się z dzieciakami w ferie zrobić. Będą miały zajęcie przy wałkowaniu
My już mamy plany na całe ferie Dzieciaki chcą nauczyć się robić różnego rodzaju ciasta, żeby potem robić ciasteczka.