Lukier w proszku
- Forum: Lukier w proszku
Moja siostra kupiła lukier w proszku z zamiarem dekorowania tortu z lukrem plastycznym. Robił ktoś taki lukier? Na co zwrócić uwagę przy jego robieniu? Macie jakieś doświadczenie z tego rodzaju lukrami?
Staż w Gotujmy: 3279 dni
Miasto: -
Moja siostra kupiła lukier w proszku z zamiarem dekorowania tortu z lukrem plastycznym. Robił ktoś taki lukier? Na co zwrócić uwagę przy jego robieniu? Macie jakieś doświadczenie z tego rodzaju lukrami?
misia5 napisał(a): robaczek napisał(a): Ma ktoś przepis na domowej roboty ciasto francuskie?
Tutaj masz przepis na takie właśnie ciasto https://gotujmy.pl/domowe-ciasto-francuskie,przepisy-wypieki-przepis,216671.html
Fajny przepis. Może uda mi się z dzieciakami w ferie zrobić. Będą miały zajęcie przy wałkowaniu
My już mamy plany na całe ferie Dzieciaki chcą nauczyć się robić różnego rodzaju ciasta, żeby potem robić ciasteczka.
Dokarmiacie błąkające się po Waszych osiedlach koty?
U nas mrozi. Śniegu mikroskopijne ilości. Ledwo ledwo go widać, za to mrozik cudny.
biedroneczki napisał(a): Mam w domu nienaruszony karton maślanki. Okazało się, że wczoraj kupiłam maślankę z terminem na dzień zakupu, a potrzebuję ją dopiero na czwartek. Jak myślicie można ją jeszcze wypić czy może się to skończyć nieciekawie?
Jeśli opakowanie jest napuchnięte, a jak otwierasz syczy i czujesz niemiły zapach to wylej bez mrugnięcia okiem.
Moje dzieci proszą od kilku dni o to bym razem z nimi zrobiła muffinki brownie. jak myślicie z przepisy na brownie mi wyjdą czy muszę szukać specjalnego przepisu na takie właśnie babeczki?
Co robicie, żeby chleb szybko nie stawał się czerstwy?
Ciocia nie może jeść niczego co zawiera mąkę pszenną. Macie może przepis na ciasto czekoladowe bez takiej mąki? Ona uwielbia ciasto czekoladowe i chciałabym upiec jej takie na święta. Będę wdzięczna za przepis.
Dokładnie. Moje zmiękły po około 4-5 dniach. Teraz choinka czeka na uzupełnienie dekoracji