Prowadzę blog smacznapyza.blogspot.com. Jestem kucharzem-amatorem, gotuję w domu dla rodziny i przyjaciół. Interesuję się mykologią czyli wszystkimi grzybami, nie tylko jadalnymi. Jestem członkiem Bractwa Grzybland i na portalu dla grzybolubów zajmuję się działem kulinarnym. Zapraszam na www.grzybland.pl , znajdziecie tam mnóstwo informacji o grzybach i przepisy na dania z grzybami, część z nich jest moich. Na innych portalach kulinarnych można mnie spotkać pod nickiem izeczka :-)

Odp: Odp: Odp: Odp: Jakie zdjęcia do przepisów

Buniu, wszystko byłoby w porządku gdybyś tamte zdjęcia usunęła a są nadal więc nie dziw się i nie dostałaś bury tylko rozmawiamy Moderator też człowiek i ma prawo do słabości - może kogoś bardziej lubić albo mniej...

Odp: Odp: Odp: Chwalimy się;

i taki jest - miły, cichy, spokojny, ale jak trzeba narzuca niesamowite tempo i podnieść głos też potrafi

Odp: Chwalimy się;

no to ja się też pochwalę, a co!

W sobotę miałam okazję cały dzień pracować w kuchni pod okiem jednego z najlepszych szefów kuchni w Warszawie a może nawet Polsce - Roberta Trzópka, szefa restauracji Tamka 43. Razem z siedmiorgiem innych laureatów Warsztatów Smaku Kuchni+ przygotowywaliśmy kolację filmową dla 140 osób w ramach FilmFoodFest 4. 14 godzin pracy zakończyło się pełnym sukcesem i podziękowaniami Szefa, zaproszonych gości i pani Danièle Mazet-Delpeuch - legendarnej szefowej francuskiej kuchni prezydenckiej.

Odp: Odp: Dziwne pary, czyli nietypowe połączenia smaków

z dzieciństwa pamiętam słodki drożdżowy z rodzynkami, który smarowało się masłem i jadło z szynką albo baleronem, oczywiście w święta bo jedno i drugie wtedy bardzo świąteczne było. Natomiast na obozach harcerskich w Bieszczadach hitem był ser wędzony typu rolada ustrzycka posmarowany dżemem truskawkowych

Odp: Chwalimy się;

śliczności zielonki

Odp: Używanie znaku towarowego Ptasie mleczko w przepisach i na forum

potwierdzam to co mówi Bunia Byłam dwukrotnie na warsztatach kulinarnych w Fabryce Czekolady Wedel i poruszano właśnie tę kwestię - zwykli ludzie, jeśli chcą, mogą swój deser nazywać "ptasie mleczko" i tego Firma czepiać się nie będzie

Odp: Odp: Odp: Cześć !

nikusia, wrzuć go tutaj a rozkminimy chociaż nie sądzę żeby Bunia się pomyliła....