Prowadzę blog smacznapyza.blogspot.com. Jestem kucharzem-amatorem, gotuję w domu dla rodziny i przyjaciół. Interesuję się mykologią czyli wszystkimi grzybami, nie tylko jadalnymi. Jestem członkiem Bractwa Grzybland i na portalu dla grzybolubów zajmuję się działem kulinarnym. Zapraszam na www.grzybland.pl , znajdziecie tam mnóstwo informacji o grzybach i przepisy na dania z grzybami, część z nich jest moich. Na innych portalach kulinarnych można mnie spotkać pod nickiem izeczka :-)
Odp: Odp: Odp: Odp: Jakie zdjęcia do przepisów
Buniu, wszystko byłoby w porządku gdybyś tamte zdjęcia usunęła a są nadal więc nie dziw się i nie dostałaś bury tylko rozmawiamy Moderator też człowiek i ma prawo do słabości - może kogoś bardziej lubić albo mniej...
Odp: Jakie zdjęcia do przepisów
bardzo słuszne przypomnienie tylko zasada powinna dotyczyć wszystkich użytkowników bez wyróżniania niektórych "bo takie śliczne zdjęcia..."
Odp: Odp: Odp: Chwalimy się;
- Forum: Chwalimy się;
i taki jest - miły, cichy, spokojny, ale jak trzeba narzuca niesamowite tempo i podnieść głos też potrafi
Odp: Chwalimy się;
- Forum: Chwalimy się;
no to ja się też pochwalę, a co!
W sobotę miałam okazję cały dzień pracować w kuchni pod okiem jednego z najlepszych szefów kuchni w Warszawie a może nawet Polsce - Roberta Trzópka, szefa restauracji Tamka 43. Razem z siedmiorgiem innych laureatów Warsztatów Smaku Kuchni+ przygotowywaliśmy kolację filmową dla 140 osób w ramach FilmFoodFest 4. 14 godzin pracy zakończyło się pełnym sukcesem i podziękowaniami Szefa, zaproszonych gości i pani Danièle Mazet-Delpeuch - legendarnej szefowej francuskiej kuchni prezydenckiej.
Odp: Odp: Dziwne pary, czyli nietypowe połączenia smaków
z dzieciństwa pamiętam słodki drożdżowy z rodzynkami, który smarowało się masłem i jadło z szynką albo baleronem, oczywiście w święta bo jedno i drugie wtedy bardzo świąteczne było. Natomiast na obozach harcerskich w Bieszczadach hitem był ser wędzony typu rolada ustrzycka posmarowany dżemem truskawkowych
Odp: Chwalimy się;
- Forum: Chwalimy się;
śliczności zielonki
Odp: Używanie znaku towarowego Ptasie mleczko w przepisach i na forum
potwierdzam to co mówi Bunia Byłam dwukrotnie na warsztatach kulinarnych w Fabryce Czekolady Wedel i poruszano właśnie tę kwestię - zwykli ludzie, jeśli chcą, mogą swój deser nazywać "ptasie mleczko" i tego Firma czepiać się nie będzie
Odp: Odp: Gotujmy z nagrodami - wasze uwagi i postulaty
mam różne przyprawy Kamisa w młynkach i niestety, opakowania są jednorazowe....
Odp: Odp: Odp: Cześć !
- Forum: Cześć !
nikusia, wrzuć go tutaj a rozkminimy chociaż nie sądzę żeby Bunia się pomyliła....
Odp: Odp: Tutaj zgłaszamy łamanie regulaminu serwisu
dziękuję moderatorowi za błyskawiczną reakcję