Prowadzę blog smacznapyza.blogspot.com. Jestem kucharzem-amatorem, gotuję w domu dla rodziny i przyjaciół. Interesuję się mykologią czyli wszystkimi grzybami, nie tylko jadalnymi. Jestem członkiem Bractwa Grzybland i na portalu dla grzybolubów zajmuję się działem kulinarnym. Zapraszam na www.grzybland.pl , znajdziecie tam mnóstwo informacji o grzybach i przepisy na dania z grzybami, część z nich jest moich. Na innych portalach kulinarnych można mnie spotkać pod nickiem izeczka :-)

Odp: Odp: Odp: Mam dość !!!!!!!!

ja przepraszam, ale kto to jest Bahus? wieki całe takiego stwora nie spotkałam...

Odp: Odp: Odp: Odp: Tu zgłaszamy problemy z nagrodami!

Elficzna napisał(a): jakim cudem mogłaś zamówić 5 kart skoro masz tylko 5300pkt? a jedna karta kosztuje 2000tys pkt?
hahahahaha! ona jak się nie pomyli to prawdy nie powie - nieważne na jaki temat

Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: smaczne grillowanie

zgłosiłam to przed południem Redaktor Prowadzącej - takie konta powinno się natychmiast blokować

Odp: Odp: Mam dość !!!!!!!!

Ta użytkowniczka, o której wspominacie, że po niej jest "jeżdżone" to ściemniara - ma aparat bo wstawia też przepisy ze zdjęciami i to na bardzo proste dania. Skoro ktoś taki potem pisze przepisy z dużo lepszymi składnikami i nie dodaje zdjęć to nie dziwcie się, że powstają podejrzenia.... Poza tym przyłapano ją wiele razy na kłamstwie a nawet kradzieży cudzej pracy więc nie ma w ogóle o czym mówić.

Dla mnie, jak i dla bardzo wielu ludzi, po przepis bez zdjęć są niewiarygodne i najczęściej je omijam. Inną sprawą są dania pokazane tak, że faktycznie niedobrze się robi jak się patrzy na zdjęcie....

A Bunia czy inne moderatorki nie są przykute łańcuchem do tego jedynego portalu - sprawdzają ile mogą w czasie wyznaczonych swoich dyżurów a to czym się zajmują poza pracą to chyba nikogo nie powinno obchodzić?

Odp: Odp: Odp: De volaiile

a ja to już mam uczulenie na wszelkie bigosy, które z bigosem wspólną mają tylko kapustę no i właśnie risotto.... Cóż, nie każde danie z ryżu to risotto chociaż risotto zawsze z ryżu będzie. Tak samo bigos w naszej kuchni zawsze jest z kapusty, ale nie każda duszona kapusta będzie bigosem. A już bigosy z cukinii czy czegoś innego to totalna pomyłka - oczywiście w nazwie bo samo danie może być bardzo pyszne - tylko po co je nazywać bigosem? Wiem, że pochodzenie samego słowa/nazwy nie jest do końca jasne i jednoznaczne, ale dla mnie bigos to bigos i ani kroku w bok

Nasze przepisy na Polki.pl

Redakcja serwisu gotujmy.pl ma nowego właściciela o czy nas niedawno poinformowano. Jako, że mam konto na polki.pl dostałam też informację z tamtego portalu o "gotujmy" - skojarzyłam to połączenie. Dzisiaj zobaczyłam, że nasze przepisy jakie wstawiamy tutaj, na gotujmy, są także pokazywane na polki.pl i nie byłoby w tym może nic dziwnego gdyby nie to, że przy żadnym nie jest podany autor a widnieje tylko logo gotujmy. Przyznam, że bardzo mi się to nie podoba. Nawet jeśli portal ma nasze pozwolenie na publikację tychże przepisów gdzie chce bo zdaje się tak mówi nowy regulamin, to wypadałoby podawać jednak nick autora a nie tylko recepturę - tak byłoby po prostu w porządku.

Już wiem, że są osoby, które poważnie zastanawiają się nad usunięciem stąd swojego konta bo czują się oszukiwane. Ciekawa jestem jak Redakcja będzie tłumaczyć takie postępowanie - tym, że ma przepis i może sobie robić co chce a użytkownicy już zrobili swoje bo ten przepis wstawili i teraz niech się nie burzą?

Odp: Odp: Odp: Nasze przepisy na Polki.pl

mnie się takie rozwiązanie podoba

Odp: Odp: Nasze przepisy na Polki.pl

Buniu, też czytałam regulamin i zgodziłam się na to co w nim jest zawarte, ale przy przepisach powinien być podawany autor wpisu, choćby z przyzwoitości!