Nie ma sposobu, aby znaleźć dobre miejsce, w którym można by rozwiązać problemy? W takim przypadku po prostu Gorąco polecam spróbować zwrócić uwagę na tę stronę [url=https://switchere.com/pl/exchange/buy-usdt20]kup usdt[/url], ponieważ tutaj na pewno znajdziesz dobre rozwiązanie. Na pewno nie znajdziesz lepszego miejsca.
Odp: Kilka uwag o tym jak pisać przepisy by były zgodne z nowymi zasadami
Ja już kiedyś zgłaszałam to aby była możliwość właśnie oddzielania sposobu przygotowania ale jak widać na tym się skończyło. Bo np. pisząc przepis i opisując przygotowanie i tu podam przykład : Ciasto, masa, czy farsz itd jasne jest, że przepis jest czytelniejszy. Ale jest jak na razie na to rada, jak dodasz przepis to edytuj go i ponownie oddziel enterami tekst. Wtedy zapisze Ci już z odstępami.
Odp: Kilka uwag o tym jak pisać przepisy by były zgodne z nowymi zasadami
Zwróciłem uwagę, że nie w niektórych przepisach sposób przygotowania nie jest pisany jednym ciągiem, tylko np. 2-3 zdania, a potem pojawia się pusta linijka.
Zdecydowanie lepiej to wygląda niż tekst wpisywany ciągiem. Próbowałem to osiągnąć wpisując przepis z eneterami jednak i tak zjadło mi te wolne przestrzenie.
Od czego to zależy?
Odp: Odp: Kilka uwag o tym jak pisać przepisy by były zgodne z nowymi zasadami
1)-- Tytuł przepisu ładniej wygląda gdy jest napisany z dużej litery.To samo dotyczy Zajawki , nie wspominając już o zaczynaniu zdań w opisie z dużej litery o czym niektórzy notorycznie zapominają.
2)-- Podawanie ilości składników . Piszcie proszę ( dla wygody czytajacych) jeśli określacie ilość np. 1 słoik - jakiej jest pojemności ( to samo dotyczy opakowania - ile waży ). Bardzo ciężko jest wyobrazić sobie potrawę jeśli nie wiemy czy np. ma być 750 ml majonezu, 400 ml czy mniej .
Nadal wiele osób nie stosuje się do tych zasad Regulaminu .
Dodatkowo przypominam , że tylko zdjęcie główne ma przedstawiać gotową potrawę - pozostałe zdjęcia mają pokazywać etapy przygotowywania tej potrawy.
Odp: Kilka uwag o tym jak pisać przepisy by były zgodne z nowymi zasadami
1)-- Tytuł przepisu ładniej wygląda gdy jest napisany z dużej litery.To samo dotyczy Zajawki , nie wspominając już o zaczynaniu zdań w opisie z dużej litery o czym niektórzy notorycznie zapominają.
2)-- Podawanie ilości składników . Piszcie proszę ( dla wygody czytajacych) jeśli określacie ilość np. 1 słoik - jakiej jest pojemności ( to samo dotyczy opakowania - ile waży ). Bardzo ciężko jest wyobrazić sobie potrawę jeśli nie wiemy czy np. ma być 750 ml majonezu, 400 ml czy mniej .
Odp: Kilka uwag o tym jak pisać przepisy by były zgodne z nowymi zasadami
Zwróćcie proszę uwagę na to , że zgodnie z Regulaminem zdjęcie główne przedstawia gotową potrawę a pozostałe etapy jej przygotowania . Nie można ( a często tak jest) wstawiać jako ostatnie zdjęcie takiego samego jak pierwsze gotowej potrawy lub jego fragmentu. Z przykrością muszę je blokowac bo czasem są to śliczne zdjęcia.
Pomyślcie przed przystąpieniem do gotowania czy pieczenia że potrzebujecie 5 zdjęć ( 1 gotowej potrawy i 4 z gotowania ) .
Odp: Kilka uwag o tym jak pisać przepisy by były zgodne z nowymi zasadami
Trochę o zaznaczaniu kategorii. Często zdaża się, że wstaiając sałatki czy potrawy lub nawet desery zaznaczacie kategorię vegańskie. Tyle , że równie często jest to błędne . Przypominam , że veganie nie jedzą żadnych produktów pochodzenia zwierzęcego a wiec w potrawie nie moze być :
- jajek
-sera (ani białego, ani żółtego , ani topionego)
- jogurtu
-kefiru
-mleka
-śmietany lub śmietanki
-miodu ( bo robią go pszczoły a to też zwierzę)
-majonezu ( bo z jajek)
- galaterek z żelatyną ( bo robi się ją jako wyciąg z kości zwierzęcych )
i tak dalej i tak dalej .
Wszystkie takie przepisy bezpieczniej zaliczyć do kategorii wegetariańskie.
Odp: Kilka uwag o tym jak pisać przepisy by były zgodne z nowymi zasadami
Ja mogę tylko powiedzieć, że od dawna tak wiele się o pączkach nie dowiedziałem
Co do KATEGORII PROMOWANEJ - zasady wydają mi się już jasne (chociaż to tylko moje zdanie) - cytrus w potrawie musi być jednym z głównych składników, składnikiem istotnym dla danej potrawy, bez której traciłaby ona wiele ze swojej tożsamości - byłaby inną potrawą.
Również zamieszanie z kategorią p. bierzemy sobie do serca - będzie lepiej
Kilka uwag o tym jak pisać przepisy by były zgodne z nowymi zasadami
Obserwuj wątekOdp: Kilka uwag o tym jak pisać przepisy by były zgodne z nowymi zasadami
momoandreo057
Odp: Kilka uwag o tym jak pisać przepisy by były zgodne z nowymi zasadami
2milutka
Odp: Odp: Kilka uwag o tym jak pisać przepisy by były zgodne z nowymi zasadami
pacpaw
a wiesz, że tak próbowałem i dalej mam tekst w jednym ciągu
https://gotujmy.pl/wszechstronna-pasta-wielowarzywna,przepisy-baklazan-przepis,211873.html
Odp: Kilka uwag o tym jak pisać przepisy by były zgodne z nowymi zasadami
zewa
Odp: Kilka uwag o tym jak pisać przepisy by były zgodne z nowymi zasadami
pacpaw
Zdecydowanie lepiej to wygląda niż tekst wpisywany ciągiem. Próbowałem to osiągnąć wpisując przepis z eneterami jednak i tak zjadło mi te wolne przestrzenie.
Od czego to zależy?
Odp: Odp: Kilka uwag o tym jak pisać przepisy by były zgodne z nowymi zasadami
Babciagramolka
Nadal wiele osób nie stosuje się do tych zasad Regulaminu .
Dodatkowo przypominam , że tylko zdjęcie główne ma przedstawiać gotową potrawę - pozostałe zdjęcia mają pokazywać etapy przygotowywania tej potrawy.
Odp: Kilka uwag o tym jak pisać przepisy by były zgodne z nowymi zasadami
Babciagramolka
1)-- Tytuł przepisu ładniej wygląda gdy jest napisany z dużej litery.To samo dotyczy Zajawki , nie wspominając już o zaczynaniu zdań w opisie z dużej litery o czym niektórzy notorycznie zapominają.
2)-- Podawanie ilości składników . Piszcie proszę ( dla wygody czytajacych) jeśli określacie ilość np. 1 słoik - jakiej jest pojemności ( to samo dotyczy opakowania - ile waży ). Bardzo ciężko jest wyobrazić sobie potrawę jeśli nie wiemy czy np. ma być 750 ml majonezu, 400 ml czy mniej .
Odp: Kilka uwag o tym jak pisać przepisy by były zgodne z nowymi zasadami
Babciagramolka
Zwróćcie proszę uwagę na to , że zgodnie z Regulaminem zdjęcie główne przedstawia gotową potrawę a pozostałe etapy jej przygotowania . Nie można ( a często tak jest) wstawiać jako ostatnie zdjęcie takiego samego jak pierwsze gotowej potrawy lub jego fragmentu. Z przykrością muszę je blokowac bo czasem są to śliczne zdjęcia.
Pomyślcie przed przystąpieniem do gotowania czy pieczenia że potrzebujecie 5 zdjęć ( 1 gotowej potrawy i 4 z gotowania ) .
Odp: Kilka uwag o tym jak pisać przepisy by były zgodne z nowymi zasadami
Babciagramolka
- jajek
-sera (ani białego, ani żółtego , ani topionego)
- jogurtu
-kefiru
-mleka
-śmietany lub śmietanki
-miodu ( bo robią go pszczoły a to też zwierzę)
-majonezu ( bo z jajek)
- galaterek z żelatyną ( bo robi się ją jako wyciąg z kości zwierzęcych )
i tak dalej i tak dalej .
Wszystkie takie przepisy bezpieczniej zaliczyć do kategorii wegetariańskie.
Odp: Kilka uwag o tym jak pisać przepisy by były zgodne z nowymi zasadami
kołczu
Co do KATEGORII PROMOWANEJ - zasady wydają mi się już jasne (chociaż to tylko moje zdanie) - cytrus w potrawie musi być jednym z głównych składników, składnikiem istotnym dla danej potrawy, bez której traciłaby ona wiele ze swojej tożsamości - byłaby inną potrawą.
Również zamieszanie z kategorią p. bierzemy sobie do serca - będzie lepiej