Prowadzę blog smacznapyza.blogspot.com. Jestem kucharzem-amatorem, gotuję w domu dla rodziny i przyjaciół. Interesuję się mykologią czyli wszystkimi grzybami, nie tylko jadalnymi. Jestem członkiem Bractwa Grzybland i na portalu dla grzybolubów zajmuję się działem kulinarnym. Zapraszam na www.grzybland.pl , znajdziecie tam mnóstwo informacji o grzybach i przepisy na dania z grzybami, część z nich jest moich. Na innych portalach kulinarnych można mnie spotkać pod nickiem izeczka :-)
Odp: Suszenie grzybów w piekarniku
Koniecznie przy uchylonych, najlepiej by było na jakiejś kratce albo siatce drucianej. Można też powiesić sznureczki na pokrętłach tak żeby zwisały do otworu piekarnika. Temperatura max. 50st. C i dobrze jak jest termoobieg - sama nie lubię tego sposobu bo temperaturę ciężko jest rzeczywiście utrzymać a jeśli jest odrobinę za wysoka to grzyb zapieką się z wierzchu i potem ciężko je dosuszyć.
Odp: Odp: Wątek grzybowy.
- Forum: Wątek grzybowy.
to nie kozie brody, raczej jakiś gałęziak...
purchaweczki też zbierałaś? takie bielusieńkie są pyszne z patelni...a lejkowców to Ci zazdroszczę jak nie wiem co! u mnie ich nie ma...
Odp: Chwalimy się;
- Forum: Chwalimy się;
Zewa, świetna robota i świetne nagrody!
Odp: Odp: Chwalimy się;
- Forum: Chwalimy się;
Anula, gratulacje!
świetny zestaw, należało Ci się
Odp: Odp: Galeria fotograficzna.
- Forum: Galeria fotograficzna.
dzięki za te zdjęcia - zapamiętam żeby tam nie jechać z moim lękiem wysokości to słowackie służby górskie miały by dużo roboty żeby mnie ściągnąć stamtąd...takie wspinaczki to nie dla mnie, je jestem nizinna zdecydowanie. Kilka szczytów w życiu zdobyłam i wiele górskich szlaków przetuptałam, ale z dala od przepaści i krawędzi urwisk - pod nogami i w zasięgu wzroku muszę mieć twardy grunt
Odp: Odp: Chwalimy się;
- Forum: Chwalimy się;
dotarła jeszcze mała, fajna waga kuchenna
Odp: Odp: Suszarka do grzybów i warzyw,
kupowałam ją ze 3 lata temu więc i tak byłaby nieaktualna, ale na pewno znajdziesz w sieci w jakiejś porównywarce cen np. ceneo.pl
Odp: Odp: Tutaj zgłaszamy łamanie regulaminu serwisu
Mylisz się Bahusie bo skoro wstawiam tutaj swoje przepisy i zdjęcia, i dbam o ich poprawność to wymagam tego w pewnym sensie od innych - a skoro nie jestem moderatorem a widzę jakieś podejrzane działania to po prostu pytam administrację czy ktoś to zauważył i czy coś z tym będzie zrobione. Administracja to ludzie i mają bardzo dużo do ogarnięcia bo użytkowników przybywa a przepisów jeszcze więcej - sądzę więc, że nic się nie stanie złego jeśli zwykli użytkownicy czasami zwrócą na coś szczególną uwagę albo zapytają.
Odpowiedź od Tit dostałam na priva - zajęto się sprawą i wątpliwości będą wyjaśniane
Odp: Odp: Chwalimy się;
- Forum: Chwalimy się;
no to ładnie nam się tydzień kończy! ciekawe jak się zacznie następny
Odp: Odp: Chwalimy się;
- Forum: Chwalimy się;
ja też dzisiaj miałam dzień przesyłek
dotarły wreszcie zeszyty-dodatki Gazety Wyborczej, w których wydrukowano 14 moich przepisów na przetwory. Jeden z nich, pomidory z czosnkiem i bazylią, wyróżniono szczególnie i nagrodzono sokowirówką.
Dostałam też dzisiaj nagrodę za awans na gotujmy.pl - blender i dzbanek Dafi i jestem teraz Srebrny Ekspert