Czerwona fasola
- Forum: Czerwona fasola
Zawsze czerwoną fasolę dodaję do sałatek. Mojemu mężowi zachciało się jakiegoś dania z kolorową fasolą. Macie przepis na jakieś danie z taką fasolą?
Staż w Gotujmy: 3109 dni
Miasto: -
Zawsze czerwoną fasolę dodaję do sałatek. Mojemu mężowi zachciało się jakiegoś dania z kolorową fasolą. Macie przepis na jakieś danie z taką fasolą?
Można gdzieś kupić cukierki bez dodatku cukru? Rzucam słodkości i żeby nie oszaleć potrzebuję coś co zastąpi mi kaloryczne pyszności
Zrobiłam pączki. Niestety połowa się przypaliła. Najśmieszniejsze jest to, że za każdym razem przypalały się 2 z 4 rzuconych na olej. Ot taki cud kulinarny. Co robicie, żeby pączki ładnie się usmażyły i nie spaliły?
Macie jakiś patent na wycięcie twardego środka z ananasa?
Ja bym nie przesiewała. Miałam kiedyś taką bułkę po zmieleniu jej w domu. Kotlety były bardziej chrupiące
Zdecydowanie kawa rozpuszczalna. Pamiętam ciasta z kremem z kawy z fusami. Masakra. Drapały po gardle i sprawiały, że przez długi okres czasu nie można było się pozbyć tego smaku z ust.
Czemu oddzielił mi się tłuszcz od reszty składników? Wszystko było ok do momentu posmarowania masą wafli. Jak posmarowałam tłuszcz zaczął wypływać
Podczas ubijania śmietany 36% zauważyłam, że pojawiły się w niej takie grudki. Czy to już śmietana na straty, bo to co widzę to początek powstawania masła czy mogę to jeszcze uratować? Śmietana trafiła do lodówki, bo utknęłam :/
Dokończyłam robienie masła. Mega pyszne wyszło
U nas śliczny biały śnieg Choć i lodu nie brakuje. Są miejsca obok, których lepiej nie przechodzić, bo istnieje ryzyko, że zarobi się soplem w głowę.