Ananas

  • Forum: Ananas

Macie jakiś patent na wycięcie twardego środka z ananasa?

Odp: Odp: Bułka tarta

Ja bym nie przesiewała. Miałam kiedyś taką bułkę po zmieleniu jej w domu. Kotlety były bardziej chrupiące

Odp: Odp: Krem kawowy

Zdecydowanie kawa rozpuszczalna. Pamiętam ciasta z kremem z kawy z fusami. Masakra. Drapały po gardle i sprawiały, że przez długi okres czasu nie można było się pozbyć tego smaku z ust.

Odp: Odp: Wafle

  • Forum: Wafle

Czemu oddzielił mi się tłuszcz od reszty składników? Wszystko było ok do momentu posmarowania masą wafli. Jak posmarowałam tłuszcz zaczął wypływać

Grudki w śmietanie

Podczas ubijania śmietany 36% zauważyłam, że pojawiły się w niej takie grudki. Czy to już śmietana na straty, bo to co widzę to początek powstawania masła czy mogę to jeszcze uratować? Śmietana trafiła do lodówki, bo utknęłam :/

Odp: Odp: Grudki w śmietanie

Dokończyłam robienie masła. Mega pyszne wyszło

Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Jaką macie pogodę za oknem?

U nas śliczny biały śnieg Choć i lodu nie brakuje. Są miejsca obok, których lepiej nie przechodzić, bo istnieje ryzyko, że zarobi się soplem w głowę.

Kabanosy

Co robicie z kabanosami? Wiem, że są doskonałe takie prosto z paczki ale może można z nich coś pysznego wyczarować.

Sałatka coleslaw

Jadłam niedawno sałatkę coleslaw z sosem chrzanowym. Macie może przepis na taką sałatkę? I jak zrobić sos chrzanowy do takiej sałatki?

Drukarka

Jaka drukarka jest lepsza - atramentowa czy laserowa?