Ananas
- Forum: Ananas
Macie jakiś patent na wycięcie twardego środka z ananasa?
Staż w Gotujmy: 2939 dni
Miasto: -
Macie jakiś patent na wycięcie twardego środka z ananasa?
Ja bym nie przesiewała. Miałam kiedyś taką bułkę po zmieleniu jej w domu. Kotlety były bardziej chrupiące
Zdecydowanie kawa rozpuszczalna. Pamiętam ciasta z kremem z kawy z fusami. Masakra. Drapały po gardle i sprawiały, że przez długi okres czasu nie można było się pozbyć tego smaku z ust.
Czemu oddzielił mi się tłuszcz od reszty składników? Wszystko było ok do momentu posmarowania masą wafli. Jak posmarowałam tłuszcz zaczął wypływać
Podczas ubijania śmietany 36% zauważyłam, że pojawiły się w niej takie grudki. Czy to już śmietana na straty, bo to co widzę to początek powstawania masła czy mogę to jeszcze uratować? Śmietana trafiła do lodówki, bo utknęłam :/
Dokończyłam robienie masła. Mega pyszne wyszło
U nas śliczny biały śnieg Choć i lodu nie brakuje. Są miejsca obok, których lepiej nie przechodzić, bo istnieje ryzyko, że zarobi się soplem w głowę.
Co robicie z kabanosami? Wiem, że są doskonałe takie prosto z paczki ale może można z nich coś pysznego wyczarować.
Jadłam niedawno sałatkę coleslaw z sosem chrzanowym. Macie może przepis na taką sałatkę? I jak zrobić sos chrzanowy do takiej sałatki?
Jaka drukarka jest lepsza - atramentowa czy laserowa?