Ciasto marchewkowe
- Forum: Ciasto marchewkowe
Macie przepis na pyszne i aromatyczne ciasto marchewkowe ale bez bakalii i orzechów? Co przepis na internecie otworzę to z orzechami i rodzynkami :/
Staż w Gotujmy: 3109 dni
Miasto: -
Macie przepis na pyszne i aromatyczne ciasto marchewkowe ale bez bakalii i orzechów? Co przepis na internecie otworzę to z orzechami i rodzynkami :/
Robiłam w weekend ciastka a'la jeżyki. Na zdjęciu wyglądały genialnie. A moje podczas pieczenia rozpłynęły się i były płaskie jak naleśniki. Co zrobiłam źle?
misia5 napisał(a): robaczek napisał(a): Nie schładzałam ciasta, bo nie było takiego zapisu w przepisie. Myślisz, że to mogło być przyczyną tego, ze ciastka tak bardzo się rozlały?
Moim zdaniem tak. Jeśli ciasto było ucierane, a potem lekko zagniatane to powinno się je schłodzić przez przynajmniej 30 minut. Dzięki temu masło lub margaryna się zetnie i będzie można zrobić kształtne ciasteczka, a te nie rozpłyną się na całą blachę.
W takim razie spróbuję jeszcze raz zrobić te ciasteczka Dam znać co z tego wyszło
Robił ktoś z Was foto książkę? Zastanawiam się czy jest to gra warta świeczki i czy osoba, którą obdarujemy taką książką będzie zadowolona czy raczej zawiedziona.
Jak robicie babkę majonezową to pieczecie ją z termoobiegiem czy góra dół?
Dzięki za informację. W weekend zabieram się za babkę majonezową. Trzymajcie kciuki żeby mi wyszła
A u nas śniegu niewiele. Jest mroźno i co jakiś czas coś z nieba leci ale za mało, żeby warstwa puchy się powiększyła;
Nie schładzałam ciasta, bo nie było takiego zapisu w przepisie. Myślisz, że to mogło być przyczyną tego, ze ciastka tak bardzo się rozlały?
ciasteczka napisał(a): Mam problem. Gotowałam puszkę z mlekiem skondensowanym 2,5 godziny. Zawsze tak gotuję i wszystko jest super, a tym razem zamiast karmelu mam mleko z lekko zmienionym kolorem. Co mogło pójść nie tak?
A nie lepiej i bezpieczniej kupić już gotową masę krówkową?
Macie przepis na faworki na piwie?