Ciasto francuskie

Ma ktoś przepis na domowej roboty ciasto francuskie?

Odp: Odp: Ciasto francuskie

misia5 napisał(a): robaczek napisał(a): Ma ktoś przepis na domowej roboty ciasto francuskie?

Tutaj masz przepis na takie właśnie ciasto https://gotujmy.pl/domowe-ciasto-francuskie,przepisy-wypieki-przepis,216671.html

Dzięki za przepis. "Troszkę" czasochłonny, ale wart tego, bo takie domowe ciasto jest o niebo lepsze od kupnego

Smalec

  • Forum: Smalec

Co dodają do smalcu, który można kupić w sklepach? Niby jest biały. Niby składniki jasne. Tylko ten zapach taki inny. Jakieś pomysły?

Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Jaką macie pogodę za oknem?

U nas mroźno, ponuro ale na szczęście smogu nie ma i oby tak już zostało.

Odp: Odp: Co z łopatki wieprzowej?

Jesteście super. Dzięki za wszystkie Wasze pomysły

Co z łopatki wieprzowej?

Zazwyczaj robię z tego mięsa gulasz. Co Wy robicie z tego rodzaju mięsa?

Odp: Olej arachidowy

Super. Bardzo Wam dziękuję za cenne wskazówki i informacje

Pierniczki na choinkę

Jak myślicie ile czasu zajmie pierniczkom zmięknięcie jak będą wisiały na choince? Dodam, że ogrzewanie włączone jest na dzień. Nocą jest wyłączone.

Sernik z owocami

Jakie owoce można dodać do sernika zamiast brzoskwiń? Wszędzie w przepisach są brzoskwinie. Czy tylko one nadają się do tego ciasta?

Miodowa glazura

Kiedy nakładacie na mięso glazurę zrobioną z miodu? Chodzi o to, że chciałabym, żeby było czuć słodycz glazury ale żeby mięso a właściwie skóra się nie spaliły.