Mrożone ciasto filo
- Forum: Mrożone ciasto filo
Co można zrobić z mrożonego ciasta filo? Wiem, że raz rozmrożonego nie można ponownie zamrozić więc muszę wykorzystać go w całości. Macie jakieś pomysły?
Staż w Gotujmy: 2939 dni
Miasto: -
Co można zrobić z mrożonego ciasta filo? Wiem, że raz rozmrożonego nie można ponownie zamrozić więc muszę wykorzystać go w całości. Macie jakieś pomysły?
Ja bym z kokosu zrobiła kokoski, a czekoladę bym zjadła
mocsłodkości napisał(a): Możecie mi polecić jakieś fajne encyklopedie dla dzieci? Chciałam kupić bratankowi na urodziny. Ciągle pożycza od nas i choć nam to nie przeszkadza to on musi po nie biegać co chwilę. A tak będzie miał swoje. Nasze są ogromne i nieporęczne dla dziecka. Będę wdzięczna za propozycje.
Myślę, że najlepszą radą służyć Ci będą ludzie z księgarni. Teoretycznie wiedzą najlepiej jakie encyklopedie są najlepsze dla dzieci i jakie rodzice najczęściej kupują
Jak można nakazać dzieciom start w konkursach. Nie rozumie tego. Przecież to śmieszne. Nie wszystkie dzieci lubią rysować, malować lub tworzyć z innych materiałów.
biedroneczki napisał(a): Nie wiem jak to się stało ani kiedy się to stało, ale odpadła nam wtyczka od lampek choinkowych. Światełka były nowe. Nawet miesiąca nie mają. Da się coś z tym zrobić czy raczej do wyrzucenia?
Nam się tak stało dwa lata temu. Naprawił nam to sąsiad, który jest elektrykiem. Założył nową wtyczkę, która jest znacznie lepsza od poprzedniej. Nic się nie dzieje.
ciasteczka napisał(a): Macie pomysł co zrobić z 2 kg mrożonego agrestu?
Możesz zrobić z niego np. masę do ciasta
Jakich owoców najlepiej użyć do dekoracji tortu urodzinowego?
Macie przepis na pyszne i aromatyczne ciasto marchewkowe ale bez bakalii i orzechów? Co przepis na internecie otworzę to z orzechami i rodzynkami :/
misia5 napisał(a): robaczek napisał(a): Nie schładzałam ciasta, bo nie było takiego zapisu w przepisie. Myślisz, że to mogło być przyczyną tego, ze ciastka tak bardzo się rozlały?
Moim zdaniem tak. Jeśli ciasto było ucierane, a potem lekko zagniatane to powinno się je schłodzić przez przynajmniej 30 minut. Dzięki temu masło lub margaryna się zetnie i będzie można zrobić kształtne ciasteczka, a te nie rozpłyną się na całą blachę.
W takim razie spróbuję jeszcze raz zrobić te ciasteczka Dam znać co z tego wyszło
Robiłam w weekend ciastka a'la jeżyki. Na zdjęciu wyglądały genialnie. A moje podczas pieczenia rozpłynęły się i były płaskie jak naleśniki. Co zrobiłam źle?