Ziemniaki

Co najczęściej robicie z ziemniaków jak zostaną Wam one z obiadu?

Ser do nadzienia

Jaki ser ciągnie się najbardziej? Chciałabym zrobić mielone, a do nich wsadzić kawałek sera, który pod wpływem ciepła rozpuści się i po przegryzieniu lub przecięciu będzie się ciągną. Próbowałam z kilkoma rodzajami sera żółtego, ale nie uzyskałam satysfakcjonującego efektu.

Papier do pieczenia czy smarowanie formy

Jak pieczecie ciasto to blachę wolicie wyłożyć papierem do pieczenia czy posmarować masłem i czymś obsypać?

Odp: Odp: Brukselka

Udało się. Zupa wyszła pyszna. Brukselka nie była taka gorzka jak zawsze. Dzięki za cenne wskazówki, które odczarowały to warzywo

Brukselka

Macie patent na pysznie podana brukselkę by nie było czuć jej goryczki?

Odp: Brukselka

Dziękuję za cenne razy. Zastosowałam się do nich i zobaczymy czy to pomogło Jutro zrobię zupę z brukselkami

Polewa

  • Forum: Polewa

Mam problem z polewą na ciasto. Po wylaniu i rozprowadzeniu jej po cieście ona z niego spływa i jest wszędzie tylko nie na cieście. Co zrobić żeby ona była tam gdzie ja chcę a nie tam gdzie ona popłynie?

Odp: Boczek ze skórą

mocsłodkości napisał(a): Mąż kupił boczek ze skórą. Jest nawet ładny, bo ma sporo mięsa i niewiele tłuszczu tylko co z niego zrobić? Ta skóra mnie odstrasza. Macie jakieś pomysły?

Możesz zapeklować i upiec albo uwędzić

Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Jaką macie pogodę za oknem?

U nas zimno jak nie wiem co. W niedzielę miałam wrażenie, że za chwilę sypnie śniegiem.

Gęsina

Jak przygotowujecie gęsi? Pieczecie je w całości? Co można przygotować z tego mięsa, żeby wzbudzić zachwyt rodziny?