Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Jaką macie pogodę za oknem?
- Forum: Jaką macie pogodę za oknem?
U nas zimo, biało i "smogowo". Przydałby się wiatr. Może by go wywiało.
Staż w Gotujmy: 3110 dni
Miasto: -
U nas zimo, biało i "smogowo". Przydałby się wiatr. Może by go wywiało.
Jakie przyprawy pasują do mięsa indyczego? Co bym nie zrobiła to mięso jest bez smaku. Jest do zjedzenia, ale na kolana nie rzuca.
mocsłodkości napisał(a): robaczek napisał(a): Jakie przyprawy pasują do mięsa indyczego? Co bym nie zrobiła to mięso jest bez smaku. Jest do zjedzenia, ale na kolana nie rzuca.
Do indyka pasują wszystkie zioła, kurkuma, papryka słodka i papryka ostra, gałka muszkatołowa, imbir, kardamon, czosnek, pieprz i sól. Pasują do niego też różne owoce
Jakie owoce można dodać do tego indyka?
misia5 napisał(a): Ja z racji tego, że moja praca wymaga dostępu do internetu "siedzę" na nim 5 dni w tygodniu ( 3 bo mam dyżur a dwa, żeby móc odpisywać na maile i wiadomości i pisać przepisy ). Gdy kończę dyżur w piątek o 22
0 wyłączam laptop i równe dwie doby mnie nie ma
Znikam do niedzieli do 22
0 kiedy to zaczynam dyżur
Myślałam, że będzie mnie skręcało i będzie mi brakowało różnych stron ale tak nie jest
Na szczęście mimo tylu lat pracy moderatorskiej uważam, że uzależniona od internetu nie jestem - no chyba, że mam dyżur, a tu jak na złość internet nie działa ( zawsze pada jak mam dyżur
nigdy gdy dyżur ma zbysiowa. To fascynująca zagadka
). Tak to uważam, że da się bez niego żyć
Nie ma to jak wesołe podejście do braku netu gdy jest potrzebny
Jakie ozdoby można zrobić samodzielnie i udekorować nimi świąteczne drzewko? Nie chodzi o takie proste jak pawie oczko czy koszyczek, ale coś co zachwyci rodzinę i znajomych
mocsłodkości napisał(a): robaczek napisał(a): mocsłodkości napisał(a): Mąż kupił cienką kiełbasą. Miała być do koreczków ale okazało się, że ona jest surowa w zasadzie dojrzewająca. Co można z takiej kiełbasy przygotować?
Możesz ją dać np. na pizzę, do zapiekanki. Użyć jako farszu do pierogów lub pasztecików
Zrobiłam bigos Wyszedł pyszny
Zniknął w oka mgnieniu
Następnym razem jak mąż wytnie mi taki numer to wypróbuję Twoje pomysły
Taki bigos to też super pomysł
Ja tam uzależniona nie jestem. O mnie za mnie może go kilka dni nie być, a przeżyję Jest przecież tyle ciekawych rzeczy, którymi można się zająć
Jakiego sera używacie do zrobienie drożdżówek z serem? Wybieracie taki już mielony czy może taki w kostce?
mocsłodkości napisał(a): Co zrobić żeby blacha nie wyginała się w piekarniku? Mam taką blachę, która po włożeniu do nagrzanego piekarnika wygina jeden róg do góry. W zasadzie to podnosi się on o jakieś 2 cm w górę i ciastka, które na niej są podskakują do góry i po spadnięciu sklejają się ze sobą. Próbowałam obciążać, ale na niewiele się to zdało.
Próbowałaś dać na ten podnoszący się koniec coś ciężkiego?
biedroneczki napisał(a): Użyłam mięsa wołowego. Faktycznie tłuszczu było niewiele. Może temu były takie twarde.
Możesz do mięsa mielonego wołowego dodać trochę mielonej karkówki lub łopatki wieprzowej