Odp: Wycieczka do ZOO
- Forum: Wycieczka do ZOO
Jak ja dawno nie byłem w ogrodzie zoologicznym. Twoje zdjęcia przypomniały mi o tym miejscu Zrobię żonie niespodziankę i zabiorę ją tam w weekend Te małpy wyszły genialnie Zwłaszcza ta ruda
Staż w Gotujmy: 4762 dni
Miasto: -
Jak ja dawno nie byłem w ogrodzie zoologicznym. Twoje zdjęcia przypomniały mi o tym miejscu Zrobię żonie niespodziankę i zabiorę ją tam w weekend Te małpy wyszły genialnie Zwłaszcza ta ruda
Jak myślicie nada się młody drobno posiekany koperek do aromatyzowania masła? Nie zmieni on swojego żywego zielonego koloru na szary i bez wyrazu?
W dzisiejszych czasach można kupić dosłownie wszystko. Na sklepowych półkach pojawiają się przeróżne owoce, których do tej pory człowiek nie uświadczył, a już nie wspomnę, by wiedział że one istnieją Jaki "dziwny" owoc "wpadł" Wam ostatnio w oko?
To się Wam przygody trafiły Ja ostatnio upolowałem smoczy owoc. Wcześniej był u nas nieosiągalny, a tu proszę taka niespodzianka
zbysiowa napisał(a): U nas, serniczek na zimno i odwrócone ciasto z jabłkami i gruszkami
Fajny ten sernik na zimno. A te biszkopty to są taki zwyczajne czy może inne ( pytam, bo coś jakby czekoladowe są od góry i nie wiem czy coś do nich dodano, czy może one takie były od zawsze ). Muszę kiedyś zrobić taki sernik na zimno. Wyglądają na nieskomplikowane czyli coś w sam raz dla mnie
Jak zawsze zarobiłem ciasto na pierogi. Niestety tym razem poszło coś nie tak i ciasto nie chce się lepić. Da się temu zaradzić? Smarowanie brzegów nie pomogło. Nie chcą się połączyć :/
Moja babcia i mama robiły masło ze swojskiej śmietany, o którą na wsi było niegdyś nietrudno. Niestety teraz mieszkam w mieście i o taką śmietanę bardzo trudno. Jaka śmietana będzie idealna do zrobienia domowego masła?
Dostałem od kolegi, który był za granicą cynamon w laskach. Tylko jest mały problem Ten cynamon ni jak ma się do tego, który widziałem w TV. W programach kulinarnych laski cynamonu przełamywali na pół, a ten co ja dostałem można tylko siekierą przerąbać :/ Jest tak twardy, że masakra. Telewizja kłamie czy może mi się trafiły jakieś oporne kawałki?
Bigos niby prosta sprawa, ale nie z młodej kapusty:/. Jakie dodatki będą idealne do takiego bigosu? Jak długo
gotować taki bigos żeby nie przesadzić i zamiast bigosu nie było ciapy? Do tej pory robiłem bigos z mieszanki kapusty kiszonej oraz główki "starej" kapusty.
A to super Jakich ziół najczęściej używasz do takiego masła? Dajesz zwykle jedno czy może kilka różnych ziół? Które najbardziej Ci smakują? Dodajesz soli czy nie jest konieczna? Żona dodaje sól bo twierdzi, że bez tego masło nie smakuje jak trzeba :/