O jakie smakowitości. Uwielbiam kaczkę. Osobiście nie lubię różowej. Dla mnie jest surowa i nic tego nie zmieni. Ja robię podobnie tylko zamiast wody wlewam sok jabłkowy ale nie z kartonu raz próbowałem i wyszło makabrycznie słodko Najlepszy jest z renet albo antonówek zrobiony za pomocą sokowirówki.
To już wiem czemu mi nie urosło ciasto na drożdżówki. Moje drożdże choć nie były przeterminowane były nieświeże :/ Miały biały nalot i się kruszyły na potęgę. A tyle zagniatałem. Jedyny plus to mięśnie
misia5 napisał(a): Ja ostatnio upiekłam pyszne muffinki czekoladowe z rodzynkami i kawałkami mlecznej czekolady. Wierzch polany jest karmelem i posypany kawałkami czekolady i rodzynkami.
Wow. Jakie czadowe muffinki. Uwielbiam karmel. Takie babeczki to bym wcinał aż miło. Bez opamiętania Wyglądają nieziemsko. Nie mieszkasz czasem gdzieś w okolicy?
O super. Na to bym nie wpadł. Prędzej wpakowałbym zielony barwnik spożywczy Ile szpinaku trzeba zblendować, żeby kolor był choć trochę zielony? Ważne czy jest świeży czy może być też mrożony?
Mam problem z omletem Zawsze wychodzi mi makabrycznie suchy i płaski. Myślałem, że to wina zbyt małej ilości tłuszczu, ale jak dałem go więcej to omlet nie dość, że był suchy to jeszcze ociekał masłem :/ Co zrobić, żeby omlet był puszysty i delikatny, a nie płaski jak podeszwa i suchy na wiór?
Chciałem zrobić doskonały pod każdym względem gulasz. Wiem, że dla większości to prosta sprawa, ale nie dla mnie. Moja teściowa robi genialny gulasz, a ja chciałem zrobić swój Nie żebym konkurował z matką mojej żony ( Boże uchowaj ja chcę żyć) ale chcę przygotować takie danie na imprezę rodzinną. Czego użyć? Jakiego mięsa i jakich dodatków? Czego nie może zabraknąć i na co uważać? Będę wdzięczny za każdą informację. Do imprezy daleko, ale trzeba się jakoś przygotować
Nie wiem jak to się stało ( a w zasadzie wiem, ale aż wstyd się przyznać), że mam cała pralkę różowych ubrań. Pomyliłem się i wrzuciłem do pralki czerwoną koszulkę i ta zafarbiła dosłownie wszystko. Nawet moje koszule do pracy. Jest jakiś sposób na to by odzyskać biel nim żona to zobaczy i będzie wyła ze śmiechu? Pojechała na delegację wróci za 3 dni. Ratujcie biednego faceta, który sam narobił sobie kłopotów :/
Kupiłem śliczne zielone szparagi. Szczerze mówiąc nigdy ich nie jadłem. Chciałbym je zrobić z grilla. Jak długo się je grilluje? Lepiej grillować je "samotnie" czy może owinięte w szynkę czy boczek? Co jeszcze warto zrobić ze szparagów?
Jaki imbir jest bardziej aromatyczny? Tan suszony czy może świeży? Chciałem zrobić kurczaka z marynacie z dodatkiem imbiru, ale nie wiem który wybrać i ile go dać, żeby nie przedobrzyć. Ponoć ta przyprawa daje czasem popalić. Prawda to?