Jaka ryba i w jaki sposób przygotowana będzie idealna na dietę? Chcieliśmy zaprosić znajomych na imprezkę, ale część z nich ( jak zawsze dziewczyny) są na swoich dietach. Nie jedzą mięsa tylko ryby, a mi pomysłów brak co zrobić, żeby te ryby były pyszne i dietetyczne. Będę wdzięczny za pomoc.
Ja mojej mamie kupię bukiet róż i jeśli czas i możliwości pozwolą upiekę jej ulubione ciasto czyli szarlotkę. Niestety z czasem różnie bywa, ale kto wie może mi się uda Moja żona postanowiła że swojej mamie upiecze biszkopt, który przełoży kremem z dodatkiem owoców.
Ja prawie zawsze zalewam ziemniaki zimną wodą. Wyjątek stanowi skleroza kiedy to o nich zapominam i są mi potrzebne " na już" to zalewam je gorącą wodą, bo to skraca czas na zagotowanie się wody czyli jakieś 10 minut. Niby 10 minut, a taka różnica
Dobrze wiedzieć, że nie trzeba obierać rabarbaru Zawsze go obierałem i miałem cały zielony, a teraz będzie miał śliczny czerwony kolor. Co ja bym bez was zrobił
Chcę upiec ciasto z rabarbarem. Do tej pory zawsze go obierałem, ale zauważyłem w TV, że kucharz bez obierania, kroi rabarbar i układa na cieście i piecze ciasto. Wy obieracie tą roślinę przed pieczeniem czy może odcinacie tylko oba końce, myjecie, kroicie i układacie na cieście?
Jaki ryż jest najlepszy i najzdrowszy? W sklepach jest teraz tak duży wybór przeróżnych gatunków ryżu, że człowiek nie wie, który wybrać. Jakiego ryżu najczęściej używacie? Który ryż najbardziej Wam smakuje? Jaki gatunek jest idealny do gotowania na sypko?
Odbyłem wczoraj przemiłą wyprawę na ryby. Szału nie było, bo sama drobnica brała ( jak na zdjęciu) i trafiała na powrót do wody, ale za to miałem piękne towarzystwo ( zdjęcie kolejne). Było miło, ciepło, słonecznie i mega głośno, bo było tak dużo łabędzi, że "przekrzykiwały" się na wzajem.
Znalazłem przepis na kurczaka nabitego na butelkę piwa. Potem się go piecze. Jaki wpływ ma piwo na kurczaka? Jest ono potem wyczuwalne w mięsie? Mięso w tym przepisie nie było jakoś specjalnie przyprawiane. Jakie przyprawy będą do niego idealnie pasowały i nie będą się "gryzły" w połączeniu z piwem?
Ja zawsze robię ciasto z rabarbarem. Robię albo ucierane ciasto albo drożdżowe. Osobiście bardziej wolę drożdżowe, bo jest idealne nawet na śniadanie. A ucierane jakoś nie bardzo mi pasuje na śniadanie Do kawy owszem, ale na posiłek już nie.