Odp: Bigos z młodej kapusty -
- Forum: Bigos z młodej kapusty -
Super. Dzięki za linki. Przepisy zapowiadają się smakowicie i nie są takie trudne jak początkowo myślałem. Myślę, że dzięki nim wyczaruję coś pysznego Jeszcze raz dziękuję za pomoc
Staż w Gotujmy: 4762 dni
Miasto: -
Super. Dzięki za linki. Przepisy zapowiadają się smakowicie i nie są takie trudne jak początkowo myślałem. Myślę, że dzięki nim wyczaruję coś pysznego Jeszcze raz dziękuję za pomoc
U nas dzisiaj chłodno choć słonecznie. Puki co nie ma chmur, ale do wieczora daleko więc wszystko się może zdarzyć Może będzie ładnie
W jednym ze sklepów pojawiły się karczochy. Jak dla mnie to wyglądają one jak szyszki Robiliście kiedyś coś z tego warzywa? Jak się z nim obchodzić? Co pysznego można z niego przygotować?
Jaki jest jego smak w przybliżeniu?
Bardzo podobają nam się desery, z pianką na górze. Nie jest to bita śmietana tylko coś jakby spieniona galaretka. Jak przygotować piankę z galaretki na galaretce? Ma ktoś pomysł? Chciałem taki deser zrobić żonie, która ostatnio ma jakieś śmieszne humory i czasem oszaleć z nią można
Jakie jabłka będą najlepsze do szarlotki? Chciałem zrobić szarlotkę tylko nie wiem jakie jabłka kupić. Jest sporo odmian ale nie potrafię się zdecydować. Pani w sklepie nie potrafi mi doradzić, bo jak powiedziała nie jada jabłek i nie wie które jak smakują i do czego się nadają Ratujcie proszę. Tak dawno nie jadłem szarlotki, że oszaleję
Kawy miodem bym nie posłodził. Jakoś to połączenie mi nie pasuje. Miodu używam tylko do wypieków. I oczywiście do mleka z miodem i czosnkiem, którego moja żona nie znosi. Co do słodzenia to używam cukru białego.
A wiecie może jak zrobić popcorn w karmelu? Jak ostatnio zrobiłem to na samo wspomnienie chce mi się śmiać Zalałem popcorn karmelem i przemieszałem łyżką i zostawiłem. Matko kochana co się działo Całość skleiła się na amen. Była jedna wielka bryła. Żona tasakiem odrąbywała Małośmy zębów nie połamali Na tym skończył się mój eksperyment z popcornem
Trudno jest zrobić takie ciasto francuskie w domu? Do tego trzeba mieć umiejętności czy wystarczy masa chęci i zawziętości? Koleżanka mówiła, że ciasto wałkuje się zawsze w jedną stronę. Prawda to czy może mnie wkręcała?
Byliśmy ostatnio u znajomych i tam poczęstowano nas zielonymi kopytkami. Były pyszne. Czym można zabarwić ciasto na zwykłe kopytka, by uzyskać kolor zielony? A jak uzyskać inne kolory takich kluseczek? Będę wdzięczny za wszystkie podpowiedzi.
To danie to ponoć zmora kucharzy. Macie jakiś patent jak go zrobić, żeby wyszło i było idealne? Co zrobić, żeby miało idealny smak i konsystencję? Jaki ryż do tego dania będzie najlepszy?