Studentka malarstwa. Kuchnia to moje środowisko naturalne:)
Można mnie jeszcze spotkać na innym profilu pod innym nickiem jambalaya. Wszystkie zdjęcia przepisów oraz na forum są mojego autorstwa.
Zapraszam na bloga www.paletasmaku.blogspot.com oraz fanpage Paleta Smaku na facebooku

Odp: co dzisiaj na obiad?

dzisiejszy obiad - lasagne z kurczakiem, szparagami i sosem winno-śmietanowym a na wierzchu pomidorki koktajlowe. A do tego zupka na 3 filiżanki) szparagowa z wywaru po gotowaniu szparagow - bardzo esencjonalna, a potem rozgotowane w niej koncowki szparagów, nic nie poszlo do kosza - to zaleta zielonych szparagow.. bynajmniej ja mam sprawdzone źródło i tam kupuję )

Odp: co dzisiaj na obiad?

panini z grillowaną karkówką, musztarda miodową, coleslawem, pomidorem i cytrynowym pieprzem, kwaśny śledzik w oleju z marynowanymi grzybkami, ą, tymiankiemi ogórkiem..malosolnym, buły do kebaba wlasnoręcznie robione - z wielkiego placka średnicy 30 cm powstaly mi 4 kebaby - dla brata i jego kolegi który wpadl w odwiedziny... a okazalo sie ze nie je warzyw i ketchupu... na szczęście jadl sos czosnkowy, mięso i ser i z tym miał kebaba mój braz z kolei nie ejst wybredny i miał kebaby full wypas

Odp: co dzisiaj na obiad?

Trochę dań z ostatnich dni:
zupka miso z kuleczkami mięsno-ryżowymi i makaronem ryzowym, Pulpety mięsno- ryżowe w sosie musztardowym, pikantny gulasz wołowy z żółtą fasolka i żółtą cukinią oraz rydzami - wszystkie dodatki z mrożonych zapasów.

Odp: Chwalimy się;

a ja własnie wrocilam z Juwenaliów w Toruniu jest zwyczaj przebiareania sie i zbierania pieniedzy na ulicy ludzie byli hojni i docenili strój A po powrocie okazalo sie ze wygralam zestaw 7 nozy Fiskars i lyzki oraz lopatki do kuchni Super bo nozy u mnie deficyt, nie mam zadnego ostrego:/ A teraz bede miec i kroic i siekac wszytsko co mi wpadnie w ręce

Odp: Odp: Chwalimy się;



jeśli można by napisać listę życzeń nagrodowych to chętnie powalczyłabym o właśnie jakieś ładne półmiski, filiżanki do kawy czy herbaty, deski z prawdziwego drewna, ciekawe formy do zapiekanek czy ciast i zestawy ciekawych, mało znanych produktów, składników do gotowania i pieczenia....ale się rozmarzyłam...

I pewnie zaraz pomyślicie, że rozkangurzyłam się aż nadto, ale to takie rozważania czysto teoretyczne, w sferze marzeń

ale grilla już sobie wymarzyłam [/quote]

absolutnie sie zgadzam garnków nie mialam pozyczylam od kolegi jeden, na chwile.. pół roku temu obecnie trzymam w nich malosolne ogorkia teraz jak mam te zielone to pewnie w koncu oddam. do tego mam plaski 50 letni garnekco do filizanek akurat mam pokazne zasoby antykow w rodzinnym domu, jak i chlopak siostry pomaga, bo jest antykwariuszem i ostro dziala w tej dziedzinie i jak cos to pozyczy filizanki czy sztucce - same perełki)).. czasem jeden widelec jest wart wiecej niz pół zastawy..Ale czasem nowoczesne sztucce pasuja mi lepeij do potraw na zdjęciach.. A ja z kazdych mam po 1 sztuce;( deski sa drogie, a jak kupisz tansza to pod woda sie rozleci.. 2 juz wyrzucilam. Mnie sie marza naczynia zaroodporna wielkosci 1 plata lasagne, zarroodporna w formie 23cm, bo mam metalowa tortownice albo 30 cm metalowa:/ oraz garnek rzymski i patelnia ceramiczna z pokrywką

Produkty spozywcze.. zalezy jakie.. kocham kuchnę wloska. i makaronowa nagroda by mnie bardzo ucieszyla
A talerze i zastawe wymienilysmy za punty pay backwiec mamy

Z wygranych blenderow i mikserow rzeczywiscie sporo.
Fajnie byloby wygrac kosz pikinkowy np

Grill elektryczny to jak narazie najlepsza nagroda jaka wygralam

Odp: Chwalimy się;

dzis dotarły zielone garnki z konkursu Kamis danie ze smakiem w koncu oddam pozyczony garnek

Odp: Szybko, tanio i smacznie w Warszawie

a mnie smakują zupy pho w Toan Pho na Chmielnej. Male niepozorne miejsce, w srodku duzszno, ciasno i malo estetycznie ale jedzenie wynagradza te niedogodnosci. (np zupa ryba)) z platkami smazonego karpia - ogromna micha i najlepsze sajgonki jakie jadlam . cena jak na te ilosc bardzo korzystan i czlowiek wyjdzie najedzony

Odp: Odp: Odp: co dzisiaj na obiad?

margolata napisał(a): luna napisał(a): thegrooba, Twoje zdjecia sa wspaniale, moglabym patrzec i patrzec i patrzec.......
Patrzeć i jeść Thegrooba chyba jednak będziesz musiała kiedyś wszystkich zaprosić na Twoje dania do skosztowania

U nas rosołek dla dużych i małych i żebereczka z sosem


rosołek to bym zjadła, oj chetnie
Margolata, może byśmy zrobili wspólne spotkanie gotujmowiczów?... i było by wesoło i smacznie

dzis na obiad szaszłyki z tofu wędzonym i sałatka z quinoa, orzeszkami i ziołami

Odp: Odp: co dzisiaj na obiad?

luna napisał(a): thegrooba, Twoje zdjecia sa wspaniale, moglabym patrzec i patrzec i patrzec.......

luna dziękuję)

Odp: co dzisiaj na obiad?

Wczoraj pierożki z botwinką i bryndzą do tego szczypior i grillowany boczek. Robiłam jeszcze grillowane gołąbki (jak dolmades) tyle że w liściach szpinaku z farszem z kurczaka, pesto i quinoa