Studentka malarstwa. Kuchnia to moje środowisko naturalne:)
Można mnie jeszcze spotkać na innym profilu pod innym nickiem jambalaya. Wszystkie zdjęcia przepisów oraz na forum są mojego autorstwa.
Zapraszam na bloga www.paletasmaku.blogspot.com oraz fanpage Paleta Smaku na facebooku
Odp: Odp: Chwalimy się;
- Forum: Chwalimy się;
Bahus napisał(a): Mam do Was pytanie, czy są gdzieś w necie konkursy, w których nagrodą jest piwo?
W takim na pewno wystartuję
może nie w necie, ale pod kapslem Harnasia można znaleźć nagrode czyli piwko i wymienic kapsel na pełną puszke, ostatnio mam szczęście he he. jednak musze sie pochwalic, że to "szczęście" przynioslo mi ból głowy dzis:/tak to jest wyjsc na jedno piwko do parku he he. Poza tym wygrałam zestaw sosow i makaronow Tao Tao i koszulke w konkursie na stronie youcancook.pl. Wyslalam jeden przepis na danie z łososiem i zapomnialam juz o tym a tu proszę
Deser awaryjny!
- Forum: Deser awaryjny!
A raczej poczęstunek. Co robicie gdy ktoś dzwoni zapowiada się na wizytę przy kawce. Ale jak kawka, to i ciasteczko być musi. A co lepsze, by nie było tak łatwo- tekst brzmi:" będę za godzinkę"
I co wtedy? Biegniecie do cukierni po ciacho czy jak przystało na gospodynię, której efekt zaskoczenia nie jest znany- pichcicie wdzięcznie coś pysznego na szybko? Macie jakieś niezawodne i ekspresowe pomysły na tę okoliczność? dzielmy się. Zdjęcia, linki..
A u mnie zawsze muffinki. szybkie, zawsze wychodzą, foremek jest dużo, jak i posypek. Składniki zawsze są. Jak nie ma kakaa, to są jabłka, cynamon. Gotowe w 30 minut, więc bez nerwów, a do kawki, jak znalazł.
Odp: co dzisiaj na obiad?
- Forum: co dzisiaj na obiad?
narobilaś mi smaka na pieczarki jak sie domyslam evita U mnie dzis skromnie, szybka sałatka w przerwie wiosennych porzadkow, prania, mycia balkonu, okien i układanie kuchennych akcesoriow
Odp: Odp: Chwalimy się;
- Forum: Chwalimy się;
Pyza napisał(a): dotarły do mnie właśnie nagrody za Internetowe Mistrzostwa Polski w Przyprawianiu konkurs Kuchnia Polska pod patronatem Kotanyi
jak już się chyba chwaliłam - zajęłam w nich pierwsze miejsce :-) a dziś dostałam piękną wazę - puchar, ekspres do kawy i ogromną ilość przypraw bo oprócz całodziennego menu, oczywiście mocno grzybowego w moim wypadku, nagrodzono też kilka moich pojedynczych przepisów
Super nagroda, gratulacjeAle bedzie przyprawiania
Ja sie pochwale nowymi gadżetami w kuchni. jak fajnie dostawac przydatne prezenty, ale radocha!
Trzy duże formy silokonowe do ciast - Big Top Cupcake - forma do wielkiej muffinki, Big Top Cake - do wielkiego ciastka oreo, Big top Donut - do wielkiego pączka z dziurką. Wszystkie mozna nadziać, dekorować i fantazjować
DD Do tego nowe posypki - dinozaury, kolorowe pałeczki, gwiazdki w 3 kolorach i małe confetti. Oraz oliwa z oliwek extra virgin z bazylia i czosnkiem, jest pyszna i ma fajny dozowniczek
DD
Odp: co dzisiaj na obiad?
- Forum: co dzisiaj na obiad?
wczoraj na obiad mialam sushi, spotkanie ze znajomymi, bardzo sympatycznie
Odp: co dzisiaj na obiad?
- Forum: co dzisiaj na obiad?
a drugie z jajkiem mollet, pomidorem, szczypiorkiem i szynka szwarcwaldzką
Odp: co dzisiaj na obiad?
- Forum: co dzisiaj na obiad?
coś ostatnio u mnie naleśnikowodzis nalesniki razowe w dwóch wersjach
Ze szpinakiem, cebulą, czosnkiem i fetą do tego sos pomidorowy i czosnkowy....
Odp: Odp: co dzisiaj na obiad?
- Forum: co dzisiaj na obiad?
Natala1210 napisał(a): Luno przepysznie wygląda Twój obiad!
A u mnie ziemniaki,surówka z ogórka konserwowego i roladki z mięsa mielonego faszerowane kiełbasą wiejską,ogórkiem konserwowym i żółtym serem!
dawno nie jadłam puree i takich roladek to jest to na co mam ochotę mmm
Odp: Pstrąg
- Forum: Pstrąg
U mnie tato, gdy planuje "wystawny " obiad z pstrągiem w roli głównej, czyli taki oczekiwany, smaczny obiad, nie tylko dla gosci ale najzwyczajniej dla dmowników, swiezego sprawionego pstrąga naciera solą, a wierzch i spód oraz w środku przyprawą uniwersalną typu wegeta- warzywko, do środka zioła typu świeżą mieta i tymianek oraz plastry cytryny. Pstrąg po usmażeniu (np w panierce, na maśle jest idealnie slony i wyrazisty tylko wtedy gdy przez noc poleży z tymi przyprawami. Czyli swiezutki, po obraniu nasmarowany wszystkim i do jedzenia dopiero nastepnego dnia na wczesny obiad. Czasem jak nie da sie wytrzymac, czy pstrag kupiony juz martwy, to tuz po przyprawieniu smazony- tak jak mowisz nie przeszedl przyprawami i nie jest tak slony jak np w spawdzonych smażalniach ryb.
Odp: co dzisiaj na obiad?
- Forum: co dzisiaj na obiad?
Schabowego bym chętnie zjadła na szczęście pieczarki mam! a bym się śliniła do ekranu
dzis domowe zapiekanki z sosem pomidorowym, pieczarkami i szczypiorkiem - wiosennie i pysznie. Do tego sosik czosnkowy na bazie jogurtu