luizjańskie gumbo

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

najłatwiejsze gumbo jakie znam

luizjańskie gumbo

Składniki:

luizjańskie gumbo

 

Sposób przygotowania:

luizjańskie gumbo
W rondlu rozgrzałam oliwę wraz z masłem.Wrzuciłam do niej obraną i pokrojoną w plasterki cebulę. Zeszkliłam. Po umyciu papryki usunęłam gniazdo nasienne.Paprykę wrzuciłam do rondla.W osobnym naczyniu ugotowałam ryż.Do warzyw dodałam mąkę,mieszałam tak długo aż otrzymałam zasmażkę.Dodałam pomidory,dolałam wywar warzywny.Dusiłam pod przykryciem 15 minut aż zupa stała się gęsta. Na koniec dodawałam po garści obraną i pokrojoną w kostkę okrę.Gotowałam jeszcze 3 minuty,podawałam na gorąco.

Tagi:

ryż