Sposób przygotowania:
luizjańskie gumbo
W rondlu rozgrzałam oliwę wraz z masłem.Wrzuciłam do niej obraną i pokrojoną w plasterki cebulę. Zeszkliłam. Po umyciu papryki usunęłam gniazdo nasienne.Paprykę wrzuciłam do rondla.W osobnym naczyniu ugotowałam ryż.Do warzyw dodałam mąkę,mieszałam tak długo aż otrzymałam zasmażkę.Dodałam pomidory,dolałam wywar warzywny.Dusiłam pod przykryciem 15 minut aż zupa stała się gęsta. Na koniec dodawałam po garści obraną i pokrojoną w kostkę okrę.Gotowałam jeszcze 3 minuty,podawałam na gorąco.
MagdaMM
ewelina.mn
Smakowita88
coś podobnego do cukini.Kolor zielony,w dotyku puchaty
Koper
Słuchaj, a gdzie kupiłaś okrę? Jeszcze jej nie jadłam, a lubimy próbować nowych rzeczy. Możesz mi podpowiedzieć po jak poznać czy jest dojrzała, czym kierować się przy zakupie? I jakiej mniej więcej wielkości są owoce? Bardziej wielkości ogórka gruntowego, średniej cukinii, czy większe?