Sposób przygotowania:
Lukier do pierników i ciasteczek
Oddzielić białko od żółtka.
Białko ubijać na pianę (można to zrobić mikserem lub trzepaczką), dodać cukier puder i ucierać lukier wałkiem do ciasta by był gładki i aksamitny.
Do lukru dodać sok z cytryny i jeszcze raz dobrze utrzeć.
Lukier przełożyć do rękawa cukierniczego lub brać małą porcję na łyżeczkę i dekorować ciasteczka.
Jeśli wzór na ciastkach nie trzyma się, znaczy że lukier jest za żadki - należy wtedy dosypać cukru i utrzeć ponownie.
Polukrowane pierniki zostawić do wyschnięcia (nie zajmuje to długo).
Białko ubijać na pianę (można to zrobić mikserem lub trzepaczką), dodać cukier puder i ucierać lukier wałkiem do ciasta by był gładki i aksamitny.
Do lukru dodać sok z cytryny i jeszcze raz dobrze utrzeć.
Lukier przełożyć do rękawa cukierniczego lub brać małą porcję na łyżeczkę i dekorować ciasteczka.
Jeśli wzór na ciastkach nie trzyma się, znaczy że lukier jest za żadki - należy wtedy dosypać cukru i utrzeć ponownie.
Polukrowane pierniki zostawić do wyschnięcia (nie zajmuje to długo).