Sposób przygotowania:
Piernikowe babeczki z bakaliamiETAP 1:

Miód rozpuścić, wymieszać z przyprawą do pierników i masłem, ostudzić.
ETAP 2:

Zimny miód połączyć z żółtkami.
ETAP 3:

Mąki wymieszać z kakao i sodą, wlać masę miodową, wymieszać i zagnieść ciasto. Rozwałkować na posypanej mąką desce.
ETAP 4:

Wylepić przygotowane foremki. Nakłuć widelcem i ułożyć na blaszce. Piecz około 10-12 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
ETAP 5:

Do upieczonych, zimnych babeczek wsypać orzechy i skórkę pomarańczową.
ETAP 6:

Czekoladę połamać, rozpuścić w kąpieli wodnej, napełnić babeczki. Ozdobić płatkami migdałowymi i kandyzowanymi wiśniami.