Rysia

Rysia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 80]

Lukier Śmietankowo - Ananasowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo smaczny lukier, trochę nowocześnie

Lukier Śmietankowo - Ananasowy

Składniki:

Lukier Śmietankowo - Ananasowy

 

  • 250 ml śmietany do ubicia
  • 50 g cukru pudru
  • 625 ml rozgniecionych ananasów ze sokiem
  • 90 g ananasowego lub waniliowego budyniu w proszku

Sposób przygotowania:

Lukier Śmietankowo - Ananasowy
W misce ubijamy śmietanę, aż utworzą się miękkie wierzchołki. Dodajemy cukier puder.
W osobnej misce ananasy ubijamy z budyniem na sztywną masę. Mieszamy masę z ubitą śmietaną.
Używamy zaraz po przygotowaniu.