Sposób przygotowania:
Lunch box z kuskusem
Kuskus - sypię zawsze na oko - zalewamy wrzątkiem (chyba, że ktoś dysponuje warzywnym bulionem to można go podgrzać i wykorzystać).
Przykrywam kaszę spodeczkiem i czekam aż nabierze wody / bulionu.
W tym czasie w osolonym wrzątku gotuję mieszankę warzywną. Kiedy warzywa będą miękkie kroimy je na mniejsze kawałki. Do warzyw dodajemy gotowy kuskus.
Doprawiamy według uznania. Przekładamy do pudełeczek. Posypujemy wędzonym serem.
Na samym końcu ozdabiamy podpieczonymi papryczkami padron.
Przykrywam kaszę spodeczkiem i czekam aż nabierze wody / bulionu.
W tym czasie w osolonym wrzątku gotuję mieszankę warzywną. Kiedy warzywa będą miękkie kroimy je na mniejsze kawałki. Do warzyw dodajemy gotowy kuskus.
Doprawiamy według uznania. Przekładamy do pudełeczek. Posypujemy wędzonym serem.
Na samym końcu ozdabiamy podpieczonymi papryczkami padron.