Sposób przygotowania:
Byczy lunch dla dwojga
Mięso mieszamy z posiekana cebula, czosnkiem, octem, musztarda, sosem i wstawiamy do lodówki na minimum dwie godziny. Po wyjęciu z lodówki przesmażamy.
Przyprawy wsypujemy do moździerza i ucieramy na proszek. Do miski wbijamy jajka i ubijamy je z sola na piane.
Patelnie rozgrzewamy na średnim ogniu. Chleb tostowy zanurzamy w jajkach z obu stron i kładziemy na patelnie, na środku tostu kładziemy mięso i ser oraz przyprawy z moździerza. Przykrywamy drugim tostem zanurzonym w jajku i pieczemy z obu stron. Po przełożeniu tostu na druga stronę, górę posypujemy serem i na chwile przykrywamy patelnie przykrywka.
Po zdjęciu z patelni przekrawamy w poprzek i przystrajamy wedle upodobań.
Przyprawy wsypujemy do moździerza i ucieramy na proszek. Do miski wbijamy jajka i ubijamy je z sola na piane.
Patelnie rozgrzewamy na średnim ogniu. Chleb tostowy zanurzamy w jajkach z obu stron i kładziemy na patelnie, na środku tostu kładziemy mięso i ser oraz przyprawy z moździerza. Przykrywamy drugim tostem zanurzonym w jajku i pieczemy z obu stron. Po przełożeniu tostu na druga stronę, górę posypujemy serem i na chwile przykrywamy patelnie przykrywka.
Po zdjęciu z patelni przekrawamy w poprzek i przystrajamy wedle upodobań.