Sposób przygotowania:
Sałatka z kalafiora
Kalafior gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie z dodatkiem cukru.
Ugotowany kalafior studzimy rozbieramy na małe różyczki.
Cząstki kalafiora układamy na półmisku.
Koperek zielony drobno siekamy.
Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę.
Do miseczki dajemy majonez, śmietanę ,musztardę, czosnek i koperek mieszamy składniki sosu.
Jeżeli chcemy to do sosu można dodać trochę soli.
Przygotowanym sosem polewamy kalafior.
Sałatkę można podać od razu po przygotowaniu,
POLECAM!!!!
Ugotowany kalafior studzimy rozbieramy na małe różyczki.
Cząstki kalafiora układamy na półmisku.
Koperek zielony drobno siekamy.
Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę.
Do miseczki dajemy majonez, śmietanę ,musztardę, czosnek i koperek mieszamy składniki sosu.
Jeżeli chcemy to do sosu można dodać trochę soli.
Przygotowanym sosem polewamy kalafior.
Sałatkę można podać od razu po przygotowaniu,
POLECAM!!!!
BozenaMatuszczyk
gosia56
Bardzo dziękuję Bożenko Pozdrawiamy ;)
gusia1000