Sposób przygotowania:
Sałatka z bobem, miętą i parmezanem
Bób gotujemy w osolonej wodzie około 5 minut (ma być al. dente). Odcedzamy i schładzamy w zimnej wodzie. Bób obieramy ze skórki przekładamy do miseczki.
Do salaterki wkładamy umyte i porwane liście sałaty rzymskiej i mięty. Dodajemy do nich obrany bób.
Sok z pomarańczy mieszamy a oliwą i doprawiamy do smaku cukrem i solą. Tak przygotowanym dressingiem polewamy sałatę i lekko mieszamy. Na sałatkę ścieramy ser parmezan, całość oprószamy grubo mielonym pieprzem i serwujemy.
Smacznego
Do salaterki wkładamy umyte i porwane liście sałaty rzymskiej i mięty. Dodajemy do nich obrany bób.
Sok z pomarańczy mieszamy a oliwą i doprawiamy do smaku cukrem i solą. Tak przygotowanym dressingiem polewamy sałatę i lekko mieszamy. Na sałatkę ścieramy ser parmezan, całość oprószamy grubo mielonym pieprzem i serwujemy.
Smacznego