Sposób przygotowania:
Majonez z przepiórczych jaj
Do miski wbij jedno całe przepiórcze jajko i 6 samych żółtek, całość dokładnie roztrzep i dodaj łyżeczkę musztardy, ocet lub sok z cytryny i cukier, po dokładnym rozmieszaniu możesz stopniowo dodawać olej. Kiedy majonez stanie się gęsty i szklisty to znak że jest już gotowy, Tak przygotowany majonez dopraw solą i pieprzem a potem przelej go do słoiczka, przechowuj w lodówce do trzech dni.
![Majonez z przepiórczych jaj Majonez z przepiórczych jaj](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/majonez-z-przepiorczych-jaj-344250.jpg)
![Majonez z przepiórczych jaj Majonez z przepiórczych jaj](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/majonez-z-przepiorczych-jaj-344251.jpg)
![Majonez z przepiórczych jaj Majonez z przepiórczych jaj](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/majonez-z-przepiorczych-jaj-344252.jpg)
![Majonez z przepiórczych jaj Majonez z przepiórczych jaj](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/majonez-z-przepiorczych-jaj-344253.jpg)
Netka