misia53

misia53

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 345]

Majoneziki z mięsem lub wędliną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Gdy masz nadmiar z gotowania, zbywa mięsko lub kiełbaska,wykorzystaj to do dania , zrób majonezik i basta!

Majoneziki z mięsem lub wędliną

Składniki:

Majoneziki z mięsem lub wędliną

 

  • 20-30 dkg mięso gotowane,
  • lub okrawki wędlin,
  • 3/4 szklanki majonez tradycyjny,
  • warzywa sezonowe

Sposób przygotowania:

Majoneziki z mięsem lub wędliną
Mięso lub wędlinę pokroić w kostkę i wymieszać z częścią majonezu.Uformować kulki , poukladać na wałku z sałatki jarzynowej, posmarować resztą majonezu i udekorować warzywami.