margro

margro

Szef Kuchni
[Przepisów: 43]

Makagigi z orzechami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Naprawde dobry przepis!!!! Serdecznie polecam!!!

Makagigi z orzechami

Składniki:

Makagigi z orzechami

 

 

Sposób przygotowania:

Makagigi z orzechami
Orzechy laskowe lub migdały bez skórki grubo posiekać (kilka : zostawić w całości do dekoracji). Mak starannie umyć, dokładnie osączyć miód przelać do rondelka, przykryć. Zagotować na małym ogniu. Gdy się lekko przyrumieni, zdjąć przykrywkę. dodać mak i rozdrobnione orzechy lub migdały, smażyć kilka minut, ciągle mieszając. Masę wyłożyć na arkusz aluminiowej folii, rozsmarować, przykryć drugim arkuszem. Następnie rozwałkować zdjąć folię i gdy mak trochę przestygnie. ugnieść mak rozwałkować jeszcze raz. Pokroić na romby ostudzić, posypać orzechami.

Tagi:

beza mak bezy