gosia47-47

gosia47-47

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 849]

Makaron chiński z kiełbasą krakowską i warzywami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Bardzo dobre połączenie smaków sprawi, że danie będzie pyszne i zasmakuje każdemu. Polecam gorąco wypróbować.

Makaron chiński z kiełbasą krakowską i warzywami Więcej zdjęć (7)

Składniki:

Makaron chiński z kiełbasą krakowską i warzywami

 

  • 1/2 cebulki
  • 1/2 pomidora
  • 1/2 słoiczka kiełbasy krakowskiej w słoiku
  • kilka sztuk fasolki szparagowej
  • 1 opakowanie makaronu chińskiego (np. rosół)
  • 2-3 łyżeczki papryki marynowanej
  • pieprz do smaku
  • pęczek szczypiorku

Sposób przygotowania:

Makaron chiński z kiełbasą krakowską i warzywami
Na patelni rozgrzać olej, następnie dodać do niej poszatkowaną cebulkę, podsmażyć. Później dodawać pokrojone: pomidora, paprykę i przeciętą na pół fasolkę szparagową. Na koniec dodać lekko pokrojoną kiełbasę krakowską. Całość chwilę podsmażać.

Między czasie przygotować makaron chiński jak podano na opakowaniu, jednak w połowie podanej ilości wody. Kiedy rozmięknie dodać na patelnię. Całość wymieszać dokładnie.

Chwilę podsmażyć i przełożyć do miseczek. Na koniec posypać poszatkowanym szczypiorkiem.
Makaron chiński z kiełbasą krakowską i warzywami
Na rozgrzany olej na patelni dajemy pokrojoną cebulę i pomidora
Makaron chiński z kiełbasą krakowską i warzywami
Następnie dodajemy szparagę i pokrojoną kiełbasę ze słoika
Makaron chiński z kiełbasą krakowską i warzywami
Pod koniec dodajmey przygotowany makaron chiński
Makaron chiński z kiełbasą krakowską i warzywami
Całość dokładnie mieszamy i przyprawiamy.
Makaron chiński z kiełbasą krakowską i warzywami
Makaron chiński z kiełbasą krakowską i warzywami
Makaron chiński z kiełbasą krakowską i warzywami
Makaron chiński z kiełbasą krakowską i warzywami