Sposób przygotowania:
Makaron Eli z sosem koperkowym i kurczakiemprzygotowanie mięsa
Z piersi i ćwiartki kurczaka zdjąć skórę.
przygotowanie mięsa cd
Mięso z wędzonej ćwiartki kurczaka oddzielić od kości i pokroić w kostkę.
przygotowanie mięsa cd
Upieczone mięso z piersi kurczaka oddzielić od kości i pokroić w kostkę.
przygotowanie sosu
Koperek opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem. Oddzielić łodygi, drobno posiekać i włożyć do miseczki. Resztę koperku pokroić i osobno włożyć do miseczki.
przygotowanie sosu cd
Do dużego garnka wlać 1.5 litra wody i zagotować. Do wody wrzucić pokrojone łodygi koperku i chwilę gotować.Śmietanę wymieszać z mąką pszenną, wlać do sosu i zagotować.
przygotowanie sosu cd
Do sosu wrzucić koperek i doprawić do smaku solą, pieprzem i maggi.
przygotowanie sosu cd
Dodać do sosu pieczone i wędzone mięso kurczaka i zagotować.
przygotowanie makaronu
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu, odcedzić i przełożyć do sosu. Całość wymieszać, przełożyć na talerze i od razu podawać. Smacznego!
przygotowanie makaronu cd
Całość wymieszać, przełożyć na talerze i od razu podawać. Smacznego!