Sposób przygotowania:
Makaron Eli z sosem koperkowym i kurczakiemprzygotowanie mięsa

Z piersi i ćwiartki kurczaka zdjąć skórę.
przygotowanie mięsa cd

Mięso z wędzonej ćwiartki kurczaka oddzielić od kości i pokroić w kostkę.
przygotowanie mięsa cd

Upieczone mięso z piersi kurczaka oddzielić od kości i pokroić w kostkę.
przygotowanie sosu

Koperek opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem. Oddzielić łodygi, drobno posiekać i włożyć do miseczki. Resztę koperku pokroić i osobno włożyć do miseczki.
przygotowanie sosu cd

Do dużego garnka wlać 1.5 litra wody i zagotować. Do wody wrzucić pokrojone łodygi koperku i chwilę gotować.Śmietanę wymieszać z mąką pszenną, wlać do sosu i zagotować.
przygotowanie sosu cd

Do sosu wrzucić koperek i doprawić do smaku solą, pieprzem i maggi.
przygotowanie sosu cd

Dodać do sosu pieczone i wędzone mięso kurczaka i zagotować.
przygotowanie makaronu

Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu, odcedzić i przełożyć do sosu. Całość wymieszać, przełożyć na talerze i od razu podawać. Smacznego!
przygotowanie makaronu cd

Całość wymieszać, przełożyć na talerze i od razu podawać. Smacznego!