Sposób przygotowania:
Makaron jajecznyJajka
![Makaron jajeczny Makaron jajeczny](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/makaron-jajeczny-588544.jpg)
Całe jajka i żółtka wbijamy do miski i razem dość dokładnie mieszamy.
Zagniatanie
![Makaron jajeczny Makaron jajeczny](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/makaron-jajeczny-588545.jpg)
Do miski wsypujemy mąkę, wlewamy roztrzepane jajka i dość mocno solimy. Zagniatamy dość twarde, odchodzące od ręki ciasto i odstawiamy na ok godzinę pod przykryciem.
Wałkowanie
![Makaron jajeczny Makaron jajeczny](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/makaron-jajeczny-588546.jpg)
Ciasto dzielimy na małe kawałki i cienko rozwałkowujemy. Delikatnie przesypujemy mąką.
Krojenie
![Makaron jajeczny Makaron jajeczny](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/makaron-jajeczny-588547.jpg)
Kawałki rozwałkowanego ciasta składamy i kroimy w cienkie paseczki. Przesypujemy mąką i rozdzielamy nitki makaronu. Rozkładamy do przeschnięcia.