Sposób przygotowania:
Pyszny domowy makaron
Do miski wsyp mąkę, dodaj jajka, olej, wodę i sól. Wszystko razem wymieszaj. Zagnieć ciasto. Pozostaw na 3 minuty pod ściereczka.
Następnie podziel ciasto na mniejsze części. Rozwałkuj mniejsze części ciasta na cienkie duże placki. Pozostaw placki do wyschnięcia(nie mają wyschnąć na wiór ale mają się lekko podsuszyć).
Na stolnicę wysyp odrobinę mąki połóż pojedynczy placek, pokrój go na grubsze paski i nałóż jeden na drugi. Makaron krój w drobne niteczki.
Gotuj w osolonej wodzie z odrobiną oleju do miękkości.
Następnie podziel ciasto na mniejsze części. Rozwałkuj mniejsze części ciasta na cienkie duże placki. Pozostaw placki do wyschnięcia(nie mają wyschnąć na wiór ale mają się lekko podsuszyć).
Na stolnicę wysyp odrobinę mąki połóż pojedynczy placek, pokrój go na grubsze paski i nałóż jeden na drugi. Makaron krój w drobne niteczki.
Gotuj w osolonej wodzie z odrobiną oleju do miękkości.