Sposób przygotowania:
Kotlety mielone mięsno-pieczarkowo-warzywne
Obraną włoszczyznę i pieczarki pokroić na kawałki i w rozdrabniaczu zmiksować. Cebulę pokrojoną w kostkę zeszklić na złocisto na oleju z odrobiną cukru.
Do miski dodać mielone mięso, warzywa rozdrobnione, cebulę, jajka, pieprz mielony, paprykę słodką, kucharka, śmietanę, bułkę moczoną w wodzie i odciśniętą z wody, ręką wszystko dokładnie wyrobić na kleistą masę.
Zwilżonymi wodą dłońmi formować okrągłe kotlety, obtaczać w mące i kłaść na gorący olej.
Z każdej strony smażyć na rumiano na średnim ogniu, na koniec nakryć pokrywką i dusić z 7 minut.
Do miski dodać mielone mięso, warzywa rozdrobnione, cebulę, jajka, pieprz mielony, paprykę słodką, kucharka, śmietanę, bułkę moczoną w wodzie i odciśniętą z wody, ręką wszystko dokładnie wyrobić na kleistą masę.
Zwilżonymi wodą dłońmi formować okrągłe kotlety, obtaczać w mące i kłaść na gorący olej.
Z każdej strony smażyć na rumiano na średnim ogniu, na koniec nakryć pokrywką i dusić z 7 minut.