mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Makaron (kokardki) z serem i jagodami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Sycące, pożywne i bardzo smaczne danie makaronowe z jagodami i serem :)

Makaron (kokardki) z serem i jagodami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Makaron (kokardki) z serem i jagodami

 

  • 100 g makaronu (np. kokardki)
  • 1 mały słoiczek jagód w syropie
  • 100 g sera twarogowego półtłustego
  • 4 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1-2 łyżki cukru z prawdziwą wanilią
  • szczypta soli do gotowania makaronu

Sposób przygotowania:

Makaron (kokardki) z serem i jagodami
Makaron gotuję w osolonym wrzątku według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu makaron odcedzam, przepłukuję zimną wodą i wykładam na talerze. Ser twarogowy rozdrabniam w miseczce widelcem. Jogurt mieszam z cukrem waniliowym. Na makaron wykładam rozdrobniony ser, polewam sosem jogurtowo-waniliowym. Na wierzch wykładam jagody osączone z syropu. Potrawę od razu podaję na ciepło.
Makaron (kokardki) z serem i jagodami
Makaron kokardki gotuję w osolonym wrzątku, odcedzam
Makaron (kokardki) z serem i jagodami
Jogurt naturalny mieszam z cukrem waniliowym
Makaron (kokardki) z serem i jagodami
Ser twarogowy rozdrabniam w miseczce widelcem
Makaron (kokardki) z serem i jagodami
Na talerz wykładam ugotowany makaron i ser