Sposób przygotowania:
Makaron nitki wraz z boczkiem na słodko
Do szerokiego garnka wlać surową wodę w proporcji 1 litr na 100 gram makaronu, dodać łyżeczkę soli do smaku. Zagotować. Do gotującej się wody wrzucić porcjami makaron.Gotować wg czasu podanego na opakowaniu. Przecedzić przez durszlak.W między czasie kawałek schabu jeśli jest zamrożony,zalać wodą i pozwolić odtajać.Osączyć z wody, następnie pokroić w plasterki. Usmażyć na patelni z dodatkiem 2-3 łyżek oleju.Odsączyć. Podawać z makaronem. Do smaku posypać cukrem.
magdafer
misia5
zewa
bernika
Poza tym moczenie mięsa w wodzie powoduje ze sie wypłukuje wszystkie soki i wartosci odzywcze mięsa.
Jak można schab jeść z makaronem bez żadnych przypraw? A raczej makaron z mięsem bo z twoich proporcji wychodzi ze bedzie góra makaronu i troszkę boczku.
Triss