bogusia82

bogusia82

Złoty Ekspert
[Przepisów: 873]

Makaron po wiejsku

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Danie jest bardzo smaczne i syte, zawszę robię większą ilość takiego makaronu i mam szybki obiad na kilka dni.

Makaron po wiejsku

Składniki:

Makaron po wiejsku

 

  • 0,5 kilograma makaronu świderki

 

 

 

  • 250 gram kiełbasy podwawelskiej

 

  • 2 cebule

 

  • Olej do smażenia

 

 

Sposób przygotowania:

Makaron po wiejsku
Makaron gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Umyte pieczarki kroimy w plasterki, przesmażamy na oleju.

Obrana cebulę kroimy w paski, przesmażamy. Umytą i oczyszczona paprykę kroimy w paski, przesmażamy. Kiełbasę kroimy w kostkę , przesmażamy.

Wszystko razem mieszamy, dodajemy makaron, doprawiamy do smaku.

Smażymy jeszcze przez chwile, mieszamy.