iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Makaron podwójnie serowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Dobre ale dużo kalorii -:)

Makaron podwójnie serowy

Składniki:

Makaron podwójnie serowy

 

 

Sposób przygotowania:

Makaron podwójnie serowy
W garnku rozpuszczamy masło i dodajemy mąkę -mieszamy i zarumieniamy ją . Jak zauważysz że zasmażka zmienia kolor dolej pół szklanki mleka - dolewamy stopniowo stale i energicznie mieszając.Dolewamy reszte mleka -mieszamy .Dodajemy odrobinę pieprzu cayenne lub innego i mieszamy . Gotujemy na wolnym ogniu przez około 7 min aż zgęstnieje.dodajemy starty ser powoli wsypujemy ciągle mieszając,dodajemy serek topiony -mieszamy .Solimy do smaku . Makaron gotujemy -odcedzamy i wrzucamy do sosu mieszamy .Podajemy na ciepło ozdobione natką pietruszki

Tagi:

makaron sery ser