Sposób przygotowania:
Makaron razowy z patisonem i kolorowymi pomidorkamETAP 1:
Cebulę pokroić w cienkie piórka i zeszklić na rozgrzanym oleju kokosowym. Patisona obrać i pokroić w dużą kostkę. Dodać do cebuli, doprawić tymiankiem. Po około 2 minutach dodać około ¼ szklanki wody i dusić pod przykryciem. Pieczarki obrać i pokroić- ogonki na pół a kapelusze na 4 części. Gdy większość płynu odparuje dodać pokrojone grzybki i dusić nadal.
ETAP 2:
Pomidorki pokroić a ćwiartki i dodać do garnka. Doprawić solą, pieprze i bazylią. Dusić razem całość jeszcze około 5 minut. Zdjąć z ognia.
Makaron ugotować do miękkości, odcedzić i dodać do warzyw. Delikatnie wymieszać, podawać.
Smacznego!