Sposób przygotowania:
Makaron z kurczakiem, kalafiorem i fasolką
Pierś z kurczaka dokładnie umyj, oczyść i pokrój w kostkę. Cebulę obierz i pokrój w drobną kosteczkę. Na dużej patelni podgrzej oliwę i podsmaż cebulę. Kolejno dodaj mięso kurczaka i smaż, aż nabierze złotego koloru. W międzyczasie ugotuj makaron al dente w osolonej wodzie wg instrukcji na opakowaniu. Ugotuj również kalafiora oraz fasolkę. Do gotowego kurczaka dodaj kalafiora i fasolę. Całość wymieszaj i jeszcze chwileczkę podsmaż. Ugotowany makaron odcedź, dodaj do składników na patelni i wymieszaj. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Gdyby całość była zbyt sucha, dolej więcej oliwy (możesz również zamiast oliwy na końcu dodać około 5 łyżek śmietanki). Wyłożony na talerz makaron udekoruj pomidorkami.