ewrylka

ewrylka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 74]

Makaron ryżówy z warzywami.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Bardzo fajna sałatka. Zdrowie na talerzu.

Makaron ryżówy z warzywami.

Składniki:

Makaron ryżówy z warzywami.

 

  • opakowanie makaronu ryżowego
  • 2-3 marchewki
  • 2 nieduże pietruszki
  • 1 mały seler
  • 1 mały por
  • 1/2 cebuli czerwonej
  • 2-4 ząbki czosnku
  • sól, pieprz do smaku
  • oliwa z oliwek

 

Sposób przygotowania:

Makaron ryżówy z warzywami.
Jarzyny myjemy i obieramy. Marchew, pietruszkę, selera strugamy obieraczką do warzyw na cieniutkie paseczki. Pora kroimy w plasterki. Gotujemy wodę w garnku, lekko solimy i wrzucamy nasze warzywa. W momencie zagotowania odcedzamy je i wykładamy do miski. Warzywa dojdą pod wpływem ich własnej temperatury. Makaron ryżowy gotujemy według zaleceń producenta. Do wystudzonych warzyw dodajemy pokrojoną w drobną kostkę cebulę i posiekany czosnek. Wszystko doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Polewamy oliwą z oliwek lub olejem rzepakowym. Nie żałujemy ;). Łączymy z ugotowanym makaronem i gotowe. Całość polecam posypać posiekaną świeżą bazylią.