gosia56

gosia56

Złoty Ekspert
[Przepisów: 823]

Makaron swiderki z makiem

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Robiłam pierszy raz to danie ale napewno nie ostatni.

Makaron swiderki z makiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Makaron swiderki z makiem

 

  • 40 dkg makaronu świderki
  • 3 łyżki cukru brązowego
  • 1 szklanka maku
  • 10 dkg rodzynek
  • 5 dkg płatków migdałowych

Sposób przygotowania:

Makaron swiderki z makiem
Mak mielimy. Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Płatki migdałowe prazymy na suchej patelni. Do garnka wlewamy mleko zagotowujemy wsypujemy mak i cukier gotujemy okóło 10 minut. Masę makową wlewamy na makaron dodajemy rodzynki mieszamy. Danie mozna jeść na ciepło ale i na zimno. Porcję makaronu nakładamy na talerz posypujemy uprażonymi płatkami migdałowymi . POLECAM!!!
Makaron swiderki z makiem
Makaron gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie.
Makaron swiderki z makiem
Mak mielimy dodajemy cukier brązowy.
Makaron swiderki z makiem
W garnku zagotować mleko wsypać mak i ugotować.
Makaron swiderki z makiem
Masę makową wlewamy do makaronu mieszamy.

Tagi:

makaron mak