Sposób przygotowania:
Makaron w sosie serowym ze szparagamiETAP 1:
Makaron spaghetti gotujemy według przepisu na opakowaniu, przelewamy zimną woda i odcedzamy.
ETAP 2:
Szparagi płuczemy, kroimy na kawałki i gotujemy w osolonej (1 płaska łyżka soli) wodzie z dodatkiem cukru (1 łyżeczka) do miękkości.
Ugotowane szparagi odcedzamy.
ETAP 3:
Wędlinę kroimy w większą kostkę i podsmażamy przez chwilę na oliwie.
ETAP 4:
Do wędliny wlewamy dwie szklanki wody i dodajemy kostkę rosołową.
Doprowadzamy do wrzenia, po czym dodajemy serki topione i mieszamy, aż się rozpuszczą.
Sos zagęszczamy mąkę wymieszaną z mlekiem.
ETAP 5:
Na koniec do sosu dodajemy odcedzone z wody szparagi. Mieszamy i podgrzewamy przez chwilę.
Porcję makaronu wykładamy na talerz i polewamy sosem.