Sposób przygotowania:
Ryż z cukinią, pieczarkami i kurczakiemEtap 1
Ryż ugotować w lekko osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu, odcedzić, wysypać z woreczka. Cebulę pokroić w piórka, czosnek w plasterki. Cebulę z czosnkiem zeszklić na rozgrzanym oleju.
Etap 2
Pieczarki oczyścić, pokroić w ćwiartki, dodać do cebuli z czosnkiem, podsmażyć.
Etap 3
Mięso pokroić w kostkę, dodać do grzybów z cebulą, usmażyć.
Etap 4
Cukinię umyć, pokroić w ćwierć plasterki razem ze skórką, wrzucić na patelnię. Dodać trochę soli i pieprzu.
Smażyć dalej, aż cukinia lekko zmięknie (ma pozostać chrupiąca).
Etap 5
Dodać ugotowany ryż i masło.
Etap 6
Dokładnie wymieszać. Przed podaniem posypać posiekanym szczypiorkiem.