Sposób przygotowania:
Pappardelle i kurczak w sosie serowym
Makaron ugotować w osolonym wrzątku wg instrukcji na opakowaniu z łyżeczką oliwy dzięki temu się nie poskleja.Odcedzić trzymać w cieple. Filet z kurczaka opłukać pod bieżącą wodą pokroić na kawałki, oprószyć jarzynką i młotkowanym pieprzem. W garnku rozgrzać oliwę, wrzucić mięso, dodać pokrojonego w krążki pora i dusić do miękkości, wlać śmietankę, gotować około 6 minut od czasu do czasu mieszając aż zacznie gęstnieć, wsypać starte na tarce oba rodzaje serów,Zestawić z ognia, mieszać chwile aż ser się rozpuści.Chili pokroić na krążki. Podawać z gotowanym makaronem posypać przed podaniem chili i natką pietruszki.
Nina W.
2milutka
Dziękuję!
biedroneczki
Czekoladka 2
lukrowanepierniczki