Sposób przygotowania:
Makaron w sosie śmietanowym
Makaron ugotowałam al'dente w lekko osolonej wodzie, odcedziłam , przelałam zimną wodą, odstawiłam do odcieknięcia.
Piersi z kurczaka dobrze umyłam i pokroiłam w paseczki. Przerzuciłam do miseczki, obsypałam ulubionymi przyprawami, wymieszałam.
Na patelni rozgrzałam olej, wrzuciłam piersi, przesmażyłam.
Cebulę i umyte pieczarki pokroiłam w kostkę, dodałam do piersi, podlałam 1/3 szklanki wody i dusiłam ok 20 minut na wolnym ogniu.
Po upływie tego czasu dorzuciłam mieszankę warzywną i ponownie dusiłam jeszcze 10 minut.
Na koniec wlałam śmietanę oraz makaron, wszystko wymieszałam i mieszałam na gorącej patelni ok. 3 minut.
Piersi z kurczaka dobrze umyłam i pokroiłam w paseczki. Przerzuciłam do miseczki, obsypałam ulubionymi przyprawami, wymieszałam.
Na patelni rozgrzałam olej, wrzuciłam piersi, przesmażyłam.
Cebulę i umyte pieczarki pokroiłam w kostkę, dodałam do piersi, podlałam 1/3 szklanki wody i dusiłam ok 20 minut na wolnym ogniu.
Po upływie tego czasu dorzuciłam mieszankę warzywną i ponownie dusiłam jeszcze 10 minut.
Na koniec wlałam śmietanę oraz makaron, wszystko wymieszałam i mieszałam na gorącej patelni ok. 3 minut.