Sposób przygotowania:
Makaron z brukselką, indykiem i marchewką
Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Przekładamy na cedzak i odsączamy z wody. Mięso myjemy i osuszamy, kroimy w dużą kostkę i przekładamy do miski. Wsypujemy przyprawy i wlewamy olej, mieszamy i odstawiamy do lodówki.
Warzywa czyścimy i myjemy. Brukselkę gotujemy al dente i przekładamy na cedzak, odsączamy.
Marchew obieramy i kroimy razem z porem na talarki. Paprykę kroimy w sporą kostkę. Mięso przekładamy na rozgrzany olej i obsmażamy, dodajemy pokrojone warzywa. Wewamy wodę i gotujemy do miękkości. Dodajemy brukselkę i doprawiamy do smaku i wlewamy śmietankę, wkładamy ugotowany makaron i redukujemy sos do pożądanej konsystencji.
Warzywa czyścimy i myjemy. Brukselkę gotujemy al dente i przekładamy na cedzak, odsączamy.
Marchew obieramy i kroimy razem z porem na talarki. Paprykę kroimy w sporą kostkę. Mięso przekładamy na rozgrzany olej i obsmażamy, dodajemy pokrojone warzywa. Wewamy wodę i gotujemy do miękkości. Dodajemy brukselkę i doprawiamy do smaku i wlewamy śmietankę, wkładamy ugotowany makaron i redukujemy sos do pożądanej konsystencji.