Sposób przygotowania:
Makaron z indykiem i sosem kurkowym
Makaron gotujemy wg opisu na opakowaniu lub wg własnego upodobania. Kurki dokładnie oczyszczamy i myjemy. Ugotowane golonki z indyka obieramy ze skóry, wyjmujemy kości, a mięso kroimy na mniejsze kawałki. Natkę pietruszki opłukujemy, osuszamy i odrywamy listki z gałązek.
Na patelni rozpuszczamy masło. wrzucamy na nie oczyszczone i umyte kurki. Przesmażamy. Gdy grzyby puszczą "sok" dodajemy przygotowane wcześniej mięso i wlewamy śmietanę kremówkę. Gotujemy na wolnym ogniu do zgęstnienia sosu.
Całość doprawiamy do smaku solą morską i świeżo mielonym pieprzem. Na koniec dodajemy natkę pietruszki. Na talerze nakładamy porcje makaronu i polewamy go sosem kurkowym z mięsem indyka.
Podajemy od razu po przygotowaniu.
Na patelni rozpuszczamy masło. wrzucamy na nie oczyszczone i umyte kurki. Przesmażamy. Gdy grzyby puszczą "sok" dodajemy przygotowane wcześniej mięso i wlewamy śmietanę kremówkę. Gotujemy na wolnym ogniu do zgęstnienia sosu.
Całość doprawiamy do smaku solą morską i świeżo mielonym pieprzem. Na koniec dodajemy natkę pietruszki. Na talerze nakładamy porcje makaronu i polewamy go sosem kurkowym z mięsem indyka.
Podajemy od razu po przygotowaniu.
robaczek
misia5
Dziękuję :)
Czekoladka 2
misia5
Dziękuję :) Cieszę się, że danie Ci się podoba :)
mocsłodkości