WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2167]

Biała kiełbasa z patelni

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Surowa biała kiełbasa zamarynowana w przyprawach a następnie duszona na patelni z cebulą. Podana z pieczywem.

Biała kiełbasa z patelni Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Biała kiełbasa z patelni

 

  • 500g białej kiełbasy
  • 1 duża cebula
  • 1 łyżeczka octu balsamicznego
  • 3 łyżki oleju
  • 2 ząbki czosnku
  • Sól
  • Pieprz ziołowy
  • 0,5 łyżeczki słodkiej papryki w proszku
  • 1 łyżeczka majeranku
  • 1/3 szklanki wody

Sposób przygotowania:

Biała kiełbasa z patelni

ETAP 1:

Białą kiełbasę ponakłuwać widelcem. Ułożyć w misce. Natrzeć przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą pieprzem ziołowym, papryką i majerankiem. Odstawić na ok 2 godziny.

Następnie razem z marynatą przełożyć na patelnię. Cebulę obrać i pokroić w piórka. Dodać do kiełbasy. Smażyć pod przykryciem aż zrumieni się z obu stron. Podlać wodą i dusić ok. 20 minut. Następnie odkryć i smażyć aż płyn odparuje.

Podawać z pieczywem.

Biała kiełbasa z patelni
Biała kiełbasa z cebulą po przygotowaniu na patelni
Biała kiełbasa z patelni
Biała kiełbasa w trakcie smażenia na patelni podlana wodą
Biała kiełbasa z patelni
Pokrojona cebula dodana do smazacej się kiełbasy
Biała kiełbasa z patelni
Zamarynowana Biała kiełbasa wyłożona na patelnię