Sposób przygotowania:
Kotlety ziemniaczano - szparagowe z gulaszem
Mięso myjemy i kroimy na spore kawałki. Przekładamy do miski i wsypujemy przyprawy, dodajemy pokrojony w kosteczkę czosnek i mieszamy. Szparagi i ziemniaki obieramy i myjemy, kroimy na kawałki i gotujemy do miękkości. Przelewamy na cedzak i odsączamy z wody.
Mięso obsmażamy na rozgrzanym oleju i wlewamy 3/4 szkl wody, zagotowujemy. Do pozostałej wody wsypujemy mąkę i mieszamy. Do gulaszu dodajemy koncentrat i doprawiamy do smaku, wlewamy wodę z mąką, zagotowujemy.
Ziemniaki i szparagi rozgniatamy i dodajemy resztę składników, dokładnie wyrabiany i robimy kotlety. Obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oleju.
Mizeria : ogórki dokładnie myjemy i wycieramy do sucha, ścieramy na tarce jarzynowej do miski. Wsypujemy sól i mieszamy, zlewamy nadmiar płynu, dodajemy resztę składników i mieszamy.
Mięso obsmażamy na rozgrzanym oleju i wlewamy 3/4 szkl wody, zagotowujemy. Do pozostałej wody wsypujemy mąkę i mieszamy. Do gulaszu dodajemy koncentrat i doprawiamy do smaku, wlewamy wodę z mąką, zagotowujemy.
Ziemniaki i szparagi rozgniatamy i dodajemy resztę składników, dokładnie wyrabiany i robimy kotlety. Obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oleju.
Mizeria : ogórki dokładnie myjemy i wycieramy do sucha, ścieramy na tarce jarzynowej do miski. Wsypujemy sól i mieszamy, zlewamy nadmiar płynu, dodajemy resztę składników i mieszamy.